Sointu Borg, 28, voitti Diilin – näin ekonomi kuvaili itseään viime kesänä: "Jos haluan lähteä ulos kotiovesta näyttävässä kaula-aukossa..."

Ekonomi ja omaa tapahtuma-alan yritystä pyörittävä Sointu Borg voitti Jaajo Linnonmaan luotsaaman Diili-ohjelman maanantaina nähdyssä finaalissa. Mainosalan yrittäjän Petri Materon kanssa käydyssä finaalissa piti kummankin luoda tyhjästä bisneskonsepti koululuokkien ja urheiluseurojen varainkeruuseen, kehittää sille visio, arvolupaus ja toimintasuunnitelma sekä pitchata uuden yrityksen konsepti joukolle bisnesenkeleitä.

Petri Matero kertoi äskettäin Helsingin Uutisissa lähteneensä Diiliin vahvistaakseen omaa brändiään. Lopullisessa mittelössä Sointu onnistui lopulta paremmin, vaikka sanoikin kameralle tehtävän aikana pariin kertaan, ettei tiedä mitä on tekemässä.

Jaajo valitsi voittajaksi Soinnun, 28, joka onnistui pitchaustilaisuudessa saamaan kehittämällään varainkeruukonsepti Fundlylla puolelleen peräti seitsemän sijoittajaa.

Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”

Helsingin Uutiset kertoi viime heinäkuussa, että Borg "säväyttää ihailijoitaan näyttävillä kuvilla sosiaalisessa mediassa". Borg itse totesi kuviinsa ja kauneusoperaatiohinsa, että "meillä tuppaa olemaan valtava tarve lokeroida toinen toisiamme".

– Vielä nykypäivänäkin yhteiskunnassamme vallitsee melko kapea-alainen käsitys siitä, mitä nainen saa ja ei saa olla.

Borgin mukaan ajatusmalli, että tietyntyyppinen ulkoinen habitus ja tietyn tason ammattiosaaminen tai korkeakoulutus eivät mahtuisi samaan yhtälöön on naurettava.

– Muistan yliopistoaikojeni alkutaipaleelta muutaman naispuolisen opiskelijan samalta vuosikurssilta, jotka jättivät esimerkiksi aurinkolomiensa bikinikuvat tietoisesti julkaisematta, koska pelkäsivät sen vaikuttavan negatiivisesti työnhaussa. Heidän sanojensa mukaan ”tulevaisuuden toimitusjohtajat eivät pyllistä bikineissä rantahietikoilla”. Oliko se heidän todellinen mielipiteensä, vai heihin iskostettu käsitys, on sitten kysymys erikseen, sanoi Turun kauppakorkeakoulusta 2020 valmistunut Borg haastattelussa.

Diili-kisaaja Petri muistetaan sanaharkoista Helenan kanssa, mutta mitään mies ei kadu – Halloween-bulldogit naurattavat yhä: "Se oli hauskin katastrofi"

Borg kertoi haluavansa kannustaa naisia tekemään "voimaannuttavia asioita", mikä ei välttämättä tarkoita seksikkäiden bikinikuvien ottamista tai kauneusleikkauksia.

– Ei säväyttävien bikinikuvien räpsiminen ole missään nimessä kaikkien kuppi teetä. On jotenkin kummallinen ajatus, että jos haluan pitää kauneudestani huolta tai pukeutua tilanteen salliessa näyttävämmin, niin vaatisin sitä jotenkin ympäristöltäni tai tuomitsisin ihmisiä ympärilläni omien elämänvalintojeni ja toimintatapojeni pohjalta, Borg pohdiskeli jutussa.

– Pukeudun aina tilanteen arvokkuuden mukaan, varsinkin työtilanteissa. Kaikelle on aikansa ja paikkansa. Mutta en myöskään häpeile naiseuttani ja jos haluan tilanteen salliessa lähteä ulos kotiovesta näyttävässä kaula-aukossa, niin sen teen ja piste.

Helsinkiläinen Aada, 20, on koukussa täyteaineisiin: "Seuraavaksi haluaisin ketun katseen" – nämä kaikki toimenpiteet hänelle on jo tehty

Somekuningatar Asal Bargh ei lähde sokkotreffeille: ”Miksi jotkut luulevat, että haluaisin lähettää heille kuvia itsestäni?"

Salkkarirooli voi joskus olla taakka – Hekan hallituksen uusi puheenjohtaja Jasmin Hamid oli politiikassa mukana jo ennen näyttelijän uraa

Joona Puhakka, 21, tutustui Ylen uutuussarjasssa Myanmarin vaatetyöläisten raakaan arkeen – kertoo nyt mikä oli pahin paikka: "Kuluttaja on vähän sokea"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut