Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isojen teiden sähköiset opastetaulut tänään pois käytöstä – autoilijoiden huomioitava alennetut nopeusrajoitukset

Nopeusrajoitukset alenevat valtateillä tänään tiistaina järjestelmäpäivitysten takia.

Fintrafficin tieliikenteenohjaus päivittää 27. huhtikuuta opasteidensa taustalla olevia operatiivisia järjestelmiä.

Se tarkoittaa, että vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit näyttävät koko ajan alennettua kiinteää nopeutta.

Fintraffic pyytää tiellä liikkujia pyydetään huomioimaan, että päivitystyön aikana vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit eivät ole Fintrafficin tieliikennekeskuksen ohjauksessa, vaan ne ovat säädetty tieosuudesta riippuen alennetuille kiinteille 100 kilometrin tai 80 kilometrin nopeusrajoituksille. Lisäksi tieosuuksien opaste- ja infotaulut ovat pois käytöstä.

Kiinteä nopeusrajoitus on voimassa tai infotaulu pois käytöstä muun muassa valtatiellä 1 Munkkivuoren ja Kehä III:n välillä sekä Lohjan ja Kehä III:n välillä, valtatiellä 3 Kehä III:n ja Klaukkalan välillä sekä kantatiellä 51 Espoonlahden ja Matinkylän välillä.

Fintrafficin mukaan päivityksen ansiosta vaihtuvien nopeusrajoitusmerkkien ja opasteiden häiriöherkkyys pienenee merkittävästi ja autoilijat saavat katkotonta infoa muun muassa huonoista ajokeleistä, ruuhkista tai onnettomuuksista.

Järjestelmäpäivitys aloitetaan kello 9.30 aamun työmatkaliikenteen ruuhkapiikin jälkeen. Päivitystyön arvioitu kesto on enimmillään kahdeksan tuntia.

Päivitystyön jälkeen vaihtuvien nopeusrajoitusmerkkien nopeudet ohjataan Fintrafficin tieliikennekeskuksesta takaisin kunkin tieosuuden normaalille tasolle, kulloisenkin liikenne- ja kelitilanteen mukaan.

Akuuteissa tieliikenteen ongelmatilanteissa tiellä liikkujat voivat soittaa Tienkäyttäjän linjalle, jonka puhelinnumero on 0200 2100, Fintraffic ohjeistaa.

Myös Liikenteen asiakaspalvelun puhelinpalvelu 0295 020 600 palvelee normaalisti koko päivän.