Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin tulevan kesän jättiterassi kiinnosti ravintoloita jopa enemmän kuin Senaatintori – "Viime kesä näytti, että eivät ne ole rymypaikkoja"

Kasarmitorille tuleva kesäterassi sisältää 560 asiakaspaikkaa.

Torikorttelien kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer kertoo, että Senaatintorilla oli viime vuonna ensin 460 paikkaa, jotka myöhemmin kesällä kasvoivat 830 paikkaan.

Nämä ravintolat valittiin Kasarmitorin terassille – luvassa bageleita, tacoja, hapanjuuripizzaa, mereneläviä...

Senaatintorin jättiterassi sai suuren suosion ja jopa palkittiin – miksi terassin paikkaa päätettiin siirtää?

Bauerin mukaan koko terassikokeilu oli poikkeusajan poikkeuksellinen teko.

– Jo alun perin suunniteltiin projektikonsepti, jota voidaan laajentaa eri paikkoihin. Viime vuonna Senaatintorin terassilla elävöitettiin ja tuettiin näivettyvää keskustaa ja nyt sitä kokeillaan Kasarmitorilla, jonka ympäristö on myös elävöittämisen tarpeessa, Bauer sanoo.

Hän myöntää, ettei Kasarmitorin sijainti ole yhtä keskeinen kuin Senaatintorin. Terassille tullaan johdattamaan ihmisvirtoja ns. kesäkaduilla Kasarmikadulta ja Pohjoisen Makasiinikadun suunnasta. Kesäkatukokeilussa ravintola voi perustaa terassialueen kadulle parkkipaikan kohdalle. Parklet-nimellä samaa on tehty jo aiemmin, mutta tulevaksi kesäksi terassikäyttöön voi ottaa kolme pysäköintiruutua aiemman kahden sijaan.

Helsinkiin avataan "Suomen suurin burger-ravintola" – mallia otettu Senaatintorin jättiterassista

Kasarmitorin kesäterassi aukeaa 12. kesäkuuta, samana päivänä on Helsinki-päivä sekä merellisen nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaalin avajaiset. Kasarmitorilta on kulkureitti Biennaalin paviljongille Lyypekinlaiturille, joka toimii myös lähtöporttina, sillä itse tapahtuman pääpaikka on Vallisaari.

Onko terassista haettu synergiahyötyä taidetapahtumalle, taidekävijät tulevat terassille ja toisin päin?

– Eivät nämä tapahtumat mene yksi yhteen, mutta totta kai terassi linkitetään kulttuurin ja taiteen tukemiseen. Helsinki-päivä tuntui luontevalta aloituspäivältä, kun se piti johonkin rajata, Bauer vastaa.

Senaatintorin jättiterassi toi Helsingille palkinnon – "Kävijöitä 400 000, järjestyshäiriöitä 0"

Kasarmitorin ravintolahaku päättyi viime tiistaina. Bauer sanoo, että kiinnostusta on ollut, jopa enemmän kuin viime vuonna Senaatintorille.

– Saimme noin 120 hakemusta, joista 12 valitaan Kasarmitorille.

Yhtenä valintakriteerinä on, ettei hakijalla ollut viime kesänä ravintolaa Senaatintorin 16:n joukossa.

Supersuosion saanut jättiterassi palaa keskustaan, mutta ei Senaatintorille – "On pitkään ollut vajaakäytöllä"

Mutta nähdäänkö jättiterassia Senaatintorilla enää koskaan?

– Korona vauhditti kokeilua ja itse henkilökohtaisesti toivoisin, että jatkoa olisi luvassa, vaikka vielä joskus Senaatintorilla. En haluaisi sanoa ’never again’.

Bauerin mukaan viime kesä näytti, että ”terassit eivät ole rymypaikkoja”. Suomalaiset osaavat viimeinkin käyttäytyä eurooppalaisten tavoin.

– Siellä ei ollut mitään häiriöitä. Ja kun koko lähtökohtakin oli ajatella terassit modernisti, eli että syödään hyvää ruokaa ja juodaan pari lasia viiniä, niin se kyllä toteutui, Bauer sanoo tyytyväisenä.

Samaa hän odottaa myös Kasarmitorin kesältä.

Viime kesän jätti-ilmiö halutaan Helsingin keskustan ravintoloihin myös talveksi – HOK-Elanto: "Voivat toimia eurooppalaiseen tyyliin"

"Toivotaan, että kuullaan asiasta ajoissa" – Uusia terasseja tulossa kesäksi Helsinkiin, mutta niiden avaamisen ajankohta on vielä kysymysmerkki

"Pelasti meidän kesän" – Senaatintorin jättiterassille kiitosta ravintoloilta – myös kukkaset myydään

”Ei itse tärvellä vetovoimaa” – kävelykeskustakiista muhii puolueissa: vihreiden mielestä viihtyisään oleskeluun satsaavat kaupunkikeskustat menestyvät myös kaupallisesti

Tuomaan Markkinoiden perumisesta kovat tappiot tapahtuman järjestäjälle – "Koviten se iskee silti kauppiaisiin ja ravintoloihin"

Lukijoilla selvä mielipide Helsingin parhaista pizzerioista: "Järkyttävän maukas" – vielä ennätät äänestää omaa suosikkiasi

Hulppea merellinen terassi pysyi koko kesän kiinni Helsingissä – "Se ei jostain syystä ole koskaan tuottanut mitään"