Rauli "Badding" Somerjoelle tulossa muistolaatta Helsinkiin

Perinteisen tanssimusiikin vaalimisyhdistys Virtapiiri ja Kallion kävelyfestivaali ovat puuhaamassa muistolaattaa laulaja Rauli ”Badding” Somerjoelle Helsingin Alppiharjuun, kerrotaan tiedotteessa.

Somerjoen kohdalla muistetaan aina mainita kotikunta, Somero, mutta Helsingin Alppiharju on paikka, jossa Badding asui taiteilijana merkittävimmät vuotensa ja sinne hänen tiensä myös lopulta päättyi. Laatan yksi rahoituskanava on myös pienkeräys, johon voi osallistua vapavalintaisella summalla.

Somerjoki nousi suureen suosioon talvella 1973 kappaleella Fiilaten ja höyläten, esitys taltioitiin Alppilassa Kulttuuritalon äänitysstudiossa. 1970-luvulla yksi Baddingin Helsingin kodeistaan oli Helsinginkatu 13 A:ssa ja 1980-luvulla Kirstinkatu 9:ssä. Seuraavaksi Badding muutti Harjun puolelle ja Aleksis Kiven katu 12 E:stä tuli myös hänen viimeinen kotinsa, Somerjoki kuoli tammikuussa 1987 vain 39-vuotiaana, kertoo tiedote.

Kevään ja kesän aikana järjestetään (koronarajoitusten puitteissa) opastettuja kävelyretkiä Alppiharjussa, joissa liikutaan juuri näissä Baddingin kotiseutumaisemissa.

"Voi että on ihania!" – taiteilijan Kallio-aiheiset piirustukset keräävät ihailua

Muistolaatta Eduskuntapuistoon? Tunnetulle edesmenneelle kulttuurivaikuttajalle ja poliitikolle ehdotetaan muistolaattaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut