Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Malmin lentokentän suojelupäätöksen hylkäämisestä tehtiin valitus – "Ministerin vaihduttua päätös kääntyi päinvastaiseksi"

Ympäristöministeriön maaliskuussa tekemästä päätöksestä hylätä esitys Malmin lentoaseman suojelusta rakennusperintölain perusteella on valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen.

Malmin lentoaseman ystävät ry lähetti valituksen käsiteltäväksi maanantaina 26. huhtikuuta. Valituksen mukaan hylkääminen on lainvastainen ja perusteluissa on sovellettu väärää lakia.

Liput puolisalossa ja hautakynttilöitä palamassa, pitkään sinnitellyt ilmailu Malmilla tuli päätökseen – Timon lentokone on yhä hallissa: "Sille ei ole sijoituspaikkaa"

Ympäristöministeriö antoi toista kertaa käsittelyssään olevassa asiassa täysin erilaisen päätöksen kuin edellisellä kerralla.

– Ympäristöministeriön ensimmäistä päätöstä vuonna 2019 tutki ja valmisteli joukko kulttuuriperinnön huippuasiantuntijoita, ja asia tulkittiin silloin suojelulle myönteisesti. Palattuaan ELY-keskuksesta käytännössä muuttumattomana ministeriöön, päätös kääntyi päinvastaiseksi ministerin tällä välin vaihduttua. Kyllä tämä kummastuttaa kovasti! yhdistyksen puheenjohtaja Timo Hyvönen sanoo tiedotteessa.

Ympäristöministeriö hylkäsi Malmin kenttää koskevat valitukset – Malmin lentoaseman ystävät aikoo valittaa hallinto-oikeuteen

Aiemmin ympäristöministeri oli Kimmo Tiilikainen (kesk.) ja nyt pestiä hoitaa Krista Mikkonen (vihr.) Tiilikaista syytettiin Malmin kenttä -asiassa myös vaalitempusta, sillä Tiilikainen oli ehdolla eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä keväällä 2019. Puolustuspuheenvuoro ei kuitenkaan kummempaa äänisaalista tuonut ja Tiilikainen putosi tuolloin eduskunnasta.

Nyt jätetyssä valituksessa nostetaan arvioitavaksi myös ely-keskuksen ja Museoviraston roolit rakennusperinnön suojelussa, kun kyseessä on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö (RKY).

Vuonna 2010 valtioneuvosto päätti, että RKY on yksi valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden mukaan erityisesti huomioitavista inventoinneista, joiden tulee ohjata kaavoitusta kaikilla tasoilla jo lähtökohtana. Museovirasto on alan johtavana asiantuntijaviranomaisena vaatinut jo aiemmin lentokenttäkokonaisuuden suojelua.

Malmin lentoasema on esitetty suojeltavaksi rakennusperintölain nojalla 15.10.2015. Asian käsittely jatkuu tulevina vuosina oikeusasteissa, todetaan Malmin ystävät ry:stä.

Kaupunki on kaavoittamassa kentälle ja sen läheisyyteen asuntoja.

Malmin lentokentälle luvassa paljon väliaikaista toimintaa – Ensi talvena pitkä luistinrata, myöhemmin kahden Kaisaniemen kentän kokoinen aukio

Kaksi Malmin kaavaa eteni valtuustoon – Asukkaita Nallenrinteeseen ja asemakortteleihin tulossa yhteensä 5 000

Malmin ilmailijoilla on vielä tammikuu aikaa hakea lykkäystä häätöön, sen myöntämisestä päättää ulosottomies – "Voidaan myöntää, mikäli tarkoituksenmukaista"

Ympäristöliike keräsi Helsingissä 20 ehdokkaan yhteislistan – näin liikkeessä suhtaudutaan Malmin kenttään

Malmin kentän rakentamiselle on vaihtoehtoja

Lennot Malmilla jatkuvat edelleen – Yhdistys on valittanut käräjäoikeuden päätöksestä hoviin

Malmin tuhoaminen on maailmanluokan virhe