Muusikko avaa trendiravintoloita pikavauhdilla Helsinkiin – yhtenä esikuvana Kallion legendaarinen Mäkikupla

Ilmiö: Ravintoloita pikavauhtia perustavan Jaakko Luomasen pizzat viedään käsistä.

Merihaan arkkitehtuurista lumoutunut Jaakko Luomanen sanoo perustavansa lähiaikoina ravintolan vanhan veroviraston kivijalkaan. Johanna Erjonsalo
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Muusikko ja ravintoloitsija. Lieminen-artistinimellä esiintyvä Jaakko Luomanen työskentelee aloilla, jotka ovat saaneet koronalta siipeensä kenties kaikista näkyvimmin.

– Ajattele, jos olisin vielä lentäjä, hän veistelee.

Laajasalossa asuva Luomanen sanoo käyttäneensä luovuuttaan nyt uusien ravintoloiden perustamiseen. Tänä keväänä hän on avannut kaksi Crusty Pizza -ravintolaa. Ensimmäisen hän avasi Herttoniemeen ja toisen Oulunkylään.

Seuraava ravintola on tarkoitus avata mahdollisimman pian Merihakaan.

Ravintolat toimivat trendikkäinä pilvikeittiöinä, mutta Merihakaan aukeaa myöhemmin myös sali.

Joko kokeilit? Pizza-automaatin suosio ylitti kaikki odotukset – "Vaimoni bongasi Googlesta"

Pilvikeittiö tarkoittaa ravintolaa, jossa ruokaa valmistetaan vain noutoa ja kuljetuksia varten. Syöminen paikanpäällä ei ole mahdollista. Suurin osa ruuasta tilataan ruokalähettifirmojen sovelluksien kautta.

Crusty Pizzassa valmistetaan parhaina päivinä 300 pizzaa. Pizzat on myyty loppuun useana päivänä.

Luomanen sanoo hakeneensa vaikutteita pizzoihin ”Milanosta Mäkikuplaan ja New Yorkista Napoliin”.

– Pizzassa ei tarvitse välttämättä olla tomaattikastiketta. Esimerkiksi valkoisessa Levikset repee - nimisessä pizzassa on nduja-makkaraa, pepperonia, erilaisia juustoja ja ranskankermaa.

Levikset repee on saanut nimensä räppäri Sini Sabotagen vuoden 2013 hitistä.

Mäkikuplalla Luomanen tarkoittaa Kallion legendaarisimpiin kuuluvaa pizzeriaa.

Herttoniemessä Crusty Pizzan yhteydessä toimii myös Luomasen ja Pekka Määtän Linna Burger, joka on lähtöisin Turusta.

Crusty Pizzan Nuppe Turpeinen harmittelee, ettei pilvikeittiön kokki kuule juurikaan palautetta. – Kun asiakas on lähellä, niin on helpompi olla ylpeä tehdystä ruoasta. Aapo Siippainen

Jaakko Luomanen sanoo olevansa itseoppinut kokki. Hän on ollut harjoittelussa muun muassa Helsingin huippuravintoloihin kuuluvissa Palacessa ja Finnjävelissä. Lisäksi hän on työskennellyt Master Chef-tv-ohjelman ruokatuotannossa.

– Haluan lisätä arvostusta ihmisten ruokahetkiä kohtaan. Taistelen sitä vastaan, että ruoka olisi vain bensaa. Se on ehkä kornia, mutta totta. Puhuin juuri Henri Alénin kanssa siitä, miten ranskalaisessa koulussa lapsilla on tunnin ruokatauko, jonka aikana syödään alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka.

Lieminen-nimellä Luomanen on julkaissut tänä vuonna yhden kappaleen. Kokonaista levyä hän valmistelee metalliyhtye Lähiöbotoxin kanssa.

– Meillä on tälle vuodelle sovittu vain yksi keikka. Se on toukokuussa Emma-gaalassa, jossa olemme ehdolla kolmessa kategoriassa.

Tunnettu ruokajätti perusti Suomeen uuden hampurilaisketjun: pimittää tiedon lähiöpizzerioista – näissä ravintoloissa annokset todellisuudessa valmistetaan

"En itse ikinä tilaisi kotiin, vetistyy aina" – ravintolapomolta suorat sanat hittiruoasta, jota omakin firma myy

Rautakaupan uusin hittituote myytiin loppuun vauhdilla – Ismo huomasi kotipihoilla tapahtuneen muutoksen

Helsingin keskusta saa kolmannen Taco Bellin – myös suosittu pizzaketju laajenee

Helsinkiläiset eivät kyllästy trendiruokaan, vaikka laatu huolestuttaa: "Vastaavat lähiöiden pizzapaikkoja" – myös 2,5 euron pullan ja kahvin tilalle tuli sushia

Yllätyskäänne! Pikaruokaketju KFC tulee sittenkin Suomeen – ensimmäinen ravintola pk-seudulle jo tänä vuonna

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut