Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muusikko avaa trendiravintoloita pikavauhdilla Helsinkiin – yhtenä esikuvana Kallion legendaarinen Mäkikupla

Ilmiö: Ravintoloita pikavauhtia perustavan Jaakko Luomasen pizzat viedään käsistä.

Muusikko ja ravintoloitsija. Lieminen-artistinimellä esiintyvä Jaakko Luomanen työskentelee aloilla, jotka ovat saaneet koronalta siipeensä kenties kaikista näkyvimmin.

– Ajattele, jos olisin vielä lentäjä, hän veistelee.

Laajasalossa asuva Luomanen sanoo käyttäneensä luovuuttaan nyt uusien ravintoloiden perustamiseen. Tänä keväänä hän on avannut kaksi Crusty Pizza -ravintolaa. Ensimmäisen hän avasi Herttoniemeen ja toisen Oulunkylään.

Seuraava ravintola on tarkoitus avata mahdollisimman pian Merihakaan.

Ravintolat toimivat trendikkäinä pilvikeittiöinä, mutta Merihakaan aukeaa myöhemmin myös sali.

Pilvikeittiö tarkoittaa ravintolaa, jossa ruokaa valmistetaan vain noutoa ja kuljetuksia varten. Syöminen paikanpäällä ei ole mahdollista. Suurin osa ruuasta tilataan ruokalähettifirmojen sovelluksien kautta.

Crusty Pizzassa valmistetaan parhaina päivinä 300 pizzaa. Pizzat on myyty loppuun useana päivänä.

Luomanen sanoo hakeneensa vaikutteita pizzoihin ”Milanosta Mäkikuplaan ja New Yorkista Napoliin”.

– Pizzassa ei tarvitse välttämättä olla tomaattikastiketta. Esimerkiksi valkoisessa Levikset repee - nimisessä pizzassa on nduja-makkaraa, pepperonia, erilaisia juustoja ja ranskankermaa.

Levikset repee on saanut nimensä räppäri Sini Sabotagen vuoden 2013 hitistä.

Mäkikuplalla Luomanen tarkoittaa Kallion legendaarisimpiin kuuluvaa pizzeriaa.

Herttoniemessä Crusty Pizzan yhteydessä toimii myös Luomasen ja Pekka Määtän Linna Burger, joka on lähtöisin Turusta.

Jaakko Luomanen sanoo olevansa itseoppinut kokki. Hän on ollut harjoittelussa muun muassa Helsingin huippuravintoloihin kuuluvissa Palacessa ja Finnjävelissä. Lisäksi hän on työskennellyt Master Chef-tv-ohjelman ruokatuotannossa.

– Haluan lisätä arvostusta ihmisten ruokahetkiä kohtaan. Taistelen sitä vastaan, että ruoka olisi vain bensaa. Se on ehkä kornia, mutta totta. Puhuin juuri Henri Alénin kanssa siitä, miten ranskalaisessa koulussa lapsilla on tunnin ruokatauko, jonka aikana syödään alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka.

Lieminen-nimellä Luomanen on julkaissut tänä vuonna yhden kappaleen. Kokonaista levyä hän valmistelee metalliyhtye Lähiöbotoxin kanssa.

– Meillä on tälle vuodelle sovittu vain yksi keikka. Se on toukokuussa Emma-gaalassa, jossa olemme ehdolla kolmessa kategoriassa.