"En itse ikinä tilaisi kotiin, vetistyy aina" – ravintolapomolta suorat sanat hittiruoasta, jota omakin firma myy

Vaikka ruokalähetit pyrkivät olemaan hyvin nopeita, saattaa esimerkiksi hampurilainen vetistyä kuljetuksen aikana. Kuvituskuva. Sanna Jokela
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Pizzaa, aasialaista, hampurilaista ja muuta katuruokaa. Siinä muun muassa Helsingissä toimivan Soupster-konsernin pilvikeittiöiden suosituimmat kotiin kuljetettavat ruoat.

Toimitusjohtaja Kim Heiniö hämmästelee burgereiden suosiota, koska annos kestää pizzaa heikommin kuljetusta.

– En itse ikinä tilaisi hampurilaista kotiin. Se vetistyy aina. Mutta suomalaiset vaan taitavat tykätä hampurilaisista niin paljon. Hampurilainen pitäisi tehdä niin, että se tulee paloissa, jonka asiakas rakentaa itse, Heiniö sanoo Helsingin Uutisten haastattelussa.

Heiniön mainitsemia itse rakennettavia burger-paketteja on myynyt muun muassa pk-seudulla toimiva Deluxe Burger & Pizza.

Soupsterin tunnetuimpiin brändeihin kuuluvat lounasravintola Dylanien lisäksi The Lucky Bastard -hampurilaiset ja Alice Italian -pizzat. Sillä on pilvikeittiö muun muassa Oulunkylässä.

Nämä ravintolat valittiin Kasarmitorin terassille – luvassa bageleita, tacoja, hapanjuuripizzaa, mereneläviä...

Ruokalähetin kotiin kuljettama hampurilaisateria. Kuvituskuva. Aapo Siippainen

Herttoniemessä ja Oulunkylässä toimiva Crusty Pizza käyttää pizzapohjassa trendikkään hapanjuuritaikinan sijaan hiivataikinaa.

– Rakastan hapanjuurileivontaa, mutta hiivataikina kestää kotiinkuljetusta paremmin, sanoo yrittäjä Jaakko Luomanen.

–  Mahdollisimman laadukkaat raaka-aineet parantavat ruoan säilyvyyttä. Asiakkaat ovat alkaneet ymmärtää, että noutoruoka ei ole kuitenkaan ikinä sama asia kuin ravintolassa tarjottu.

Juttua muokattu 28.4. klo 21.00: Lisätty tieto Soupsterin Oulunkylän pilvikeittiöstä.

Muusikko avaa trendiravintoloita pikavauhdilla Helsinkiin – yhtenä esikuvana Kallion legendaarinen Mäkikupla

Joko kokeilit? Pizza-automaatin suosio ylitti kaikki odotukset – "Vaimoni bongasi Googlesta"

Triplan "Anthony Bourdain -ravintola" floppasi rajusti – paikalle aukesi Itä-Helsingin suosittu burgeripaikka

Helsinkiin avataan "Suomen suurin burger-ravintola" – mallia otettu Senaatintorin jättiterassista

Rautakaupan uusin hittituote myytiin loppuun vauhdilla – Ismo huomasi kotipihoilla tapahtuneen muutoksen

Helsinkiläiset eivät kyllästy trendiruokaan, vaikka laatu huolestuttaa: "Vastaavat lähiöiden pizzapaikkoja" – myös 2,5 euron pullan ja kahvin tilalle tuli sushia

Juho Pajunen on kauppamies neljännessä polvessa – myy nyt bageleita ja käsityöoluita uutuusravintolassa Kampissa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut