Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingissä oli viime kesänä poikkeuksellisen paljon kokemattomia veneilijöitä – Venepoliisi partioi vappuna erityisesti näissä paikoissa

Helsingin venepoliisin mukaan veneilijät eivät tunne viime kesäkuussa voimaan tullutta vesiliikennelakia tarpeeksi hyvin. Uuden lain mukaan esimerkiksi veneen päällikön vastuu korostuu.

Venepoliisi kiinnitti viime kesänä huomiota siihen, että Helsingin vesialueella oli poikkeuksellisen paljon uusia veneilijöitä. Vuokrattavien veneiden määrä on lisääntynyt huomattavasti.

–Vuokrattavien veneiden lisääntymisen myötä kokemattomien kuljettajien ajovirheet ja ylinopeudet ovat lisääntyneet merellä. Ennen vesille lähtöä jokaisen kuljettajan on syytä tarkistaa rajoitus- ja kieltoalueet omalla reitillään, todetaan venepoliisista.

Tyypillinen vesiliikenneonnettomuus on karilleajo, jonka seuraukset voivat olla vakavia ja kalliita.

–Veneilijöiden on oltava valppaita ja tähystettävä veneestään muuta liikennettä. Pelkkiä elektronisia navigointiapuvälineitä seuraamalla matkanteko ei ole turvallista edes hyvällä näkyvyydellä, venepoliisista muistutetaan.

Veneestä löytyi ankkuri, mutta ei köyttä sen kiinnittämiseen – Vilkkaana veneilykesänä vesillä kuoli yhä harvempi: "Ei niinkään taidolla kuin tuurilla?"

Helsingin venepoliisi aloittaa kautensa tällä viikolla ja valvoo liikennettä merellä vappuviikonloppuna.

Venepoliisi valvoo ja ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta vesialueella sekä hoitaa mahdollisia hälytystehtäviä.

–Suoritamme tänä vappuna normaalia viikonloppuvalvontaa merellä. Kiinnitämme huomiota esimerkiksi veneen yleiseen kuntoon ja kuljettajan ajotapaan. Tarkastamme myös veneen pakollisia varusteita sekä asiakirjoja, ylikomisario Jari Kaikko Helsingin poliisilaitokselta sanoo.

Tästä syystä Helsingin kaikki poliisiveneet ovat Villejä – "Nimi juontaa juurensa 60–70-lukujen taitteeseen"

Venepoliisi partioi vapun ajan kahdella poliisiveneellä pääasiassa Helsingin keskusta-alueen edustalla sekä Itä-Helsingin vesialueella.

Koronapandemian takia Helsingin kaupunki on tänäkin vappuna perunut perinteiseen vappuun kuuluvat tapahtumat Helsingin keskustassa. Poliisin vahva suositus on, että keskustaan ei kokoonnuttaisi vappuna.

HU lähti venepoliisin kyytiin Suomen vilkkaimmalla vesialueella ja vipinää riitti – "Veneet ja nopeudet ovat kasvaneet, mutta kyvyt aina eivät samaan tahtiin"

"Se on hirmu vaarallista touhua" – venepoliisi menee hätiin, kun Helsingin laivaväylillä uidaan ja silloilta hypitään