Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Entiseen trooppiseen puutarhaan Helsingissä avautuu nyt baari ja terassi – pienpanimoa remontoidaan vielä

Tyhjillään seisseeseen Viikin Gardeniaan muuttanut CoolHead Brew avaa vappuaattona ensimmäisiä toimintojaan.

Panimotilojen remontointi on vielä kesken mutta CoolHead Brew avaa tiloissa taproomin eli baarin ja terassin jo huomenna perjantaina kello 12. Remontin edetessä toiminta laajenee ja syksyllä myös itse tuotantolaitos kypsytystankkeineen päästään muuttamaan Tuusulasta Viikkiin.

– Tarjoilemme alkuun pääasiassa omia oluitamme: valikoimissamme tulee olemaan kaikki panimomme viimeaikaiset uutuustuotteet sekä vaihtuvia kokeellisia eriä. Alkoholia 5.5% tai alle sisältäviä tölkkejä pystymme myymään myös mukaan. Näiden lisäksi meiltä löytyy vaihtuva valikoima lähiseudun muiden pienpanimoiden oluita kuten myös viinejä ja siidereitä. Myös alkoholittomia vaihtoehtoja on hyvin saatavilla, ravintolapäälikkö Rasmus Suikki kertoo tiedotteessa.

Alkukesästä CoolHead Brew avaa myös keittiön. Tätä odotellessa ruuan tarjoilusta vastaavat suosituimpina päivinä vierailevat ruokarekat. Vappupäivänä paikalla on burgereistaan ja tacoistaan tunnettu Buli FoodTruck.

Pöydät on ripoteltu väljästi sekä ulos että sisälle. Viikonloppuna pöytiin mahtuu sisälle noin 40 ihmistä kun taas ulkoterasseille hieman yli 100 ihmistä. Koronarajoitusten hellittäessa ja remontin edetessä kapasiteetti laajenee ja asiakaspaikkoja tulee olemaan yhteensä 670 joista yli puolet ulkona.

CoolHead Brew on vuokrannut 1 447 neliön rakennuksen Helsingin kaupungilta. Toiminta tulee keskittymään pääasiallisesti lasisen julkisivun omaavaan Gardenian päärakennukseen jossa on aiemmin toiminut trooppinen puutarha, viher- ja ympäristötietokeskus ja luontokoulu.

Erityisesti kesäisin toimintaa laajenee myös piha-alueelle. Suunnitelmissa on jo tänä kesänä järjestää ulkona esimerkiksi jalkapallon EM-kisojen kisakatsomo, ulkoilmakeikkoja sekä CoolHeadin oma olutfestivaali Craft Beer Garden Festival.

Kaupunki luopui Gardenian toiminnasta kun ei saanut sitä taloudellisesti kannattavaksi.