Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yksiö 490 e/kk: Yli 100 uutta vuokra-asuntoa valmistui Helsinkiin – 3000 hakemusta

Mellunmäen Pyhätunturintielle on valmistumassa elokuussa uusia vuokra-asuntoja. Kahteen taloon tulee 104 asuntoa kooltaan 32,5–100 neliötä. Asuntoja on yksiöistä ja kaksioista aina 5 huoneen ja keittiön asuntoihin.

Helsingin kaupungin asunnot (Heka) kertoo sivuillaan, että hakemuksia asuntoihin tuli määräaikaan mennessä reilut 3 000. Valinnat tehdään kesäkuun loppuun mennessä.

Hakemusvyöry ei liene yllätys, sillä 32,5-neliöisen yksiön vuokra on kohteessa 480–495 euroa kuussa, kolmion saa alle tonnilla ja 5h+k-huoneistosta vuokraa peritään 1 066–1 186 euroa.

Korkeammassa rakennuksessa on 7 kerrosta, ja pienkerrostalossa on 3 kerrosta. Lähes kaikki pienkerrostalon asunnot ovat kaksikerroksisia.

HU selvitti: Näin kaupungin vuokra-asunnot jakautuvat Helsingissä – on alueita, joissa tuettua asumista on yhä vähän tai ei ollenkaan

Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke. Monessa pienkerrostalon asunnossa on lisäksi lasittamaton avoin parveke.

Asuinhuoneiden lattiamateriaali on vinyylilankku. Kylpyhuoneet on laatoitettu. Huoneistoissa on varaukset astianpesukoneelle ja mikroaaltouunille sekä pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle.

Asunnoissa on huoneistokohtaiset vesimittarit, ja vedestä laskutetaan kulutuksen mukaan.

Talojen väliin rakennetaan katettu, kylmä autohalli. Hekan asukkaiden käytössä on 48 pysäköintipaikkaa, joista suurin osa on autohallissa.

Parhaillaan Hekalla on haettavana toinen kohtuuhintainen uudiskohde. Merelliseen Kruunuvuorenrantaan valmistuu niin ikään 104 asuntoa yksiöistä neljän huoneen ja keittiön asuntoihin, joiden keskineliövuokra on 14,49 euroa. Haku on auki 10. toukokuuta saakka.

Miksi Lauttasaaressa ei ole Hekan vuokra-asuntoja? – tässä selitys

Vuokra-asuntopula haihtui Helsingissä – Hekallakin nyt vähemmän hakemuksia kuin vuosi sitten: "Kyse ei ole vain koronavuoden muutoksesta"

Helsingin uuteen jättikortteliin rakennetaan 435 asuntoa – Jopa 15-kerroksisissa tornessa 265 kaupungin vuokra-asuntoa

Edullisen vuokra-asunnon voi siirtää omalle lapselle tai muulle sukulaiselle – ”Porsaanreikää” vaadittiin tukittavaksi, näin kävi