Vastine | Tieto Foodoran konseptiruoan valmistuskeittiöstä on täysin avoimesti saatavilla

Helsingin Uutiset väitti artikkelissaan 29.4.2021 Foodoran “pimittävän” tietoa konseptiravintoloiden ruoan valmistuspaikasta. Väite on perätön, sillä konseptiravintoloiden annosten alkuperä on täysin avoimesti kenen tahansa nähtävissä sovelluksessa.

Foodoralle on tärkeää, että kuluttaja voi halutessaan nähdä mistä hänen tilaamansa annos tulee, ja tästä syystä jokaisen ravintolan kohdalla sovelluksessa on info-näppäin, jota painamalla asiakas näkee valmistusravintolan tiedot - joko markkinointinimen tai yrityksen virallisen nimen. Tämä pätee niin konsepti,- virtuaali- kuin kivijalkaravintoloihinkin, joten ruoan valmistussijainti on aina kuluttajan tiedossa.

HU:n kysymää konseptiravintolalistausta Foodora ei erikseen julkaissut, eikä toimittanut Helsingin Uutisille, sillä valmistava ravintola ei vaikuta konseptiravintolan annosten sisältöön ja valmistuspaikka on jo nyt kerrottu avoimesti sovelluksessa. Konseptiravintoloiden ruoat eivät ole myöskään saatavilla valmistusravintoloista paikan päältä tai itse noutaen, mistä syystä kuluttajia ei haluta pettymyksen välttämiseksi ohjata valmistavaan ravintolaan.

Erilaiset konsepti- ja virtuaaliravintolat ovat maailmalla valtavassa kasvussa oleva trendi, ja myös Suomessa monet ravintolat ovat laajentaneet valikoimaansa luomalla joko omia konseptejaan tai ottamalla käyttöön muiden yritysten tarjoamia kokonaisuuksia. Foodoralla ei ole asiassa mitään salattavaa.

Outi Sjöman, viestintäpäällikkö, Foodora Suomi

Anna Lumme, konseptiravintoloiden liiketoimintajohtaja, Foodora Suomi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut