Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi karkkimaku on suomalaisten mielestä ylitse muiden – 1970-luvulla valikoimiin tulleet ikisuosikit palaavat Candy Kingin laareihin

Kyselytutkimus sen vahvistaa, suomalaisten suosikkikarkkia on suklaa eri muodoissaan.

Cloettan irtomakeisbrändin Candy Kingin teettämässä kyselyssä 78 prosenttia suomalaisista kertoo pitävänsä suklaasta ja 71 prosenttia suklaakarkeista eli karkeista, joissa joko päällinen tai sisus on suklaata.

Irtokarkkihyllyllä suklaata sujahtaa kuitenkin vain joka viidenteen (20 prosenttia) karkkipussiin. Suomalaiset eroavat tässä ruotsalaisista, joista suklaata ostaa irtokarkkina 28 prosenttia. Sen sijaan suomalaisten irtomakeispusseihin sujahtaa länsinaapuriin verrattuna enemmän lakritsia (10 prosenttia) ja salmiakkia (9 prosenttia) enemmän kuin länsinaapureille (3 ja 5 prosenttia).

Makuna salmiakki ja lakritsi viehättävät 61:tä prosenttia suomalaisista.

Myös hedelmäiset aromit ovat suomalaisten enemmistön mieleen, niistä pitää 56 prosenttia. 50 prosenttiin yltää toffee. Sen sijaan hapankarkit maistuvat 43 prosentille ja vaahtokarkit vain 26 prosentille.

Lähes kaikki karkkeja syövät suomalaiset ostavat tutkimuksen mukaan vähintään silloin tällöin irtokarkkeja: vain 7 prosenttia ei käänny koskaan avointen karkkilaarien puoleen.

Tutkimuksen mukaan irtokarkit kiinnostavat vähiten pääkaupunkiseutulaisia, joista karkinkuluttajista alle 30 prosenttia valitsee irtokarkit. Irtokarkit maistuvat eniten Itä- ja Pohjois-Suomessa, joissa irtokarkkeja ostaa noin 37 prosenttia karkinsyöjistä.

Candy Kingin irtokarkkihyllyihin on keväällä palaamassa kaksi suomalaisten ikisuosikkia: jo 1970-luvulta tutut Lätkäliiga ja Tuttifrutti.

Kuluttajatutkimuksen mukaan Candy Kingin laareista yksi karkki on ylitse muiden kaikissa Pohjoismaissa: Center Original eli maitosuklaa, jossa on sisällä toffeeta. Kakkosena komeilee Suomessa Sirkus-aakkoset ja kolmantena Susu-pala.

– Keskimäärin karkkipussiin sujahtaa 11 erilaista karkkia, kertoo Cloettan Pick‘n Mix -johtaja Titta Tuokko tiedotteessa.

Candy Kingin irtomakeisia myydään yli 300 K-ryhmän kaupassa ympäri Suomen.