Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhaan pankkiin avattiin kierrätyskauppa Kalliossa – alakerran holvissa on tallella pala historiaa

Avaus: UFF:n uuden myymälän alakerrasta löytyy vielä tallelokeroitakin.

Helsinginkatu 22:ssa sijaitsevan kerrostalon katutasoon alun perin pankkia varten rakennettuun liiketilaan on avautunut UFF:n myymälä.

– Innolla odotan, että näen uuden myymälän avauksen ja sen, miten myymälä lähtee käyntiin ja miten asiakkaat löytävät meidät, sanoi apulaismyymälänhoitaja Emmi Happonen.

Hän kävi UFF:n aluepäällikkö Piia Salmijärven kanssa tarkastelemassa vielä remontin alla olevia tiloja huhtikuun puolivälissä.

– Tässä on viimeksi ennen meitä ollut polkupyöräliike Velo & Oxygen, mutta alun perinhän tämä on rakennettu pankin liiketilaksi. Katutasossa on vanha pankkiholvi ja alakerrassa on toinen pankkiholvi jossa on yhä jäljellä tallelokerot, jotka säilytämme, kertovat Happonen ja Salmijärvi.

Salmijärven mukaan myös pankin teräsbetoniseinät ovat tavallista vahvempaa sorttia. Näin ne ovat aikanaan olleet este pankkiin murtautumiselle.

Katutasossa on vanha pankkiholvi.

Palkansaajasaatio.fi-nettisivulta löytyy kuva Helsinginkatu 22:n kerrostalosta. Kuvateksti kertoo muun muassa seuraavaa:

– Vuonna 1930 avattiin Helsingin Työväen Säästöpankin uusi konttori Kalliossa, keskellä Helsingin tiheintä työläisasutusta. Konttoria varten oli ostettu tarpeellinen osakehuoneisto Helsinginkadun ja Kaarlenkadun kulmaan juuri valmistuneesta talosta.

Liiketilan ikkunasta löytyy edelleen HTS:n logo ja Kaarlenkadun puolella on pankin yösäilön luukku.

– Remontti tilassa aloitettiin maaliskuussa, tärkeimpiä ovat pintatyöt. Lisäksi myymäläkalusteet asennetaan paikalleen ja henkilökunnalle tehdään mukavat takatilat. Kassapiste tulee samaan kohtaan kuin se oli polkupyöräliikkeessä, se oli sopivalla paikalla jo valmiiksi, naiset kuvailivat.

Liiketilassa oli avajaisten alla vielä valtavia pahvilaatikoita, joissa oli suuri määrä vaatekaupassa tarpeellisia henkareita sekä rullakkoja, jotka olivat täynnä myyntiin tulevia vaatteita.

U-landshjälp från Folk till Folk i Finland sr eli UFF on itsenäinen suomalainen säätiö, vaikka maailmalla toimii muita hyväntekeväisyysorganisaatioita samalla idealla.

– Olemme olleet toiminnassa yli 34 vuotta ja tuottamamme vaatekeräyspalvelu on valtakunnallinen. Idea on yksinkertainen: vaatelahjoituksien myyntituotoilla tuotamme vaatekeräyspalvelun Suomessa ja tuemme kehitysyhteistyötä. Näin tuetaan kestävää kehitystä laaja-alaisesti sekä ympäristö-, sosiaaliset että talousaspektit huomioiden, kertoo Salmijärvi.

Kalliossa on hänen mukaansa erittäin monipuolinen ja suuri asiakaskunta.

– Jokainen UFF:n myymälä on erilainen. Siinä, missä vintage-muodista kiinnostuneet ihmiset suuntavat Hakaniemeen ja kiireiset työmatkustajat pysähtyvät Kurvissa, tarjoaa Hesarin myymälä lisäksi mahdollisuuden rauhalliseen ja kiireettömään shoppailuun, Salmijärvi kuvailee.

Helsinginkadun second hand -myymälä tarjoaa moderneja vaatteita ja asusteita naisille, miehille, ja lapsille.