Vanhaan pankkiin avattiin kierrätyskauppa Kalliossa – alakerran holvissa on tallella pala historiaa

Avaus: UFF:n uuden myymälän alakerrasta löytyy vielä tallelokeroitakin.

Helsinginkatu 22:ssa sijaitsevan kerrostalon katutasoon alun perin pankkia varten rakennettuun liiketilaan on avautunut UFF:n myymälä.

– Innolla odotan, että näen uuden myymälän avauksen ja sen, miten myymälä lähtee käyntiin ja miten asiakkaat löytävät meidät, sanoi apulaismyymälänhoitaja Emmi Happonen.

Hän kävi UFF:n aluepäällikkö Piia Salmijärven kanssa tarkastelemassa vielä remontin alla olevia tiloja huhtikuun puolivälissä.

– Tässä on viimeksi ennen meitä ollut polkupyöräliike Velo & Oxygen, mutta alun perinhän tämä on rakennettu pankin liiketilaksi. Katutasossa on vanha pankkiholvi ja alakerrassa on toinen pankkiholvi jossa on yhä jäljellä tallelokerot, jotka säilytämme, kertovat Happonen ja Salmijärvi.

Salmijärven mukaan myös pankin teräsbetoniseinät ovat tavallista vahvempaa sorttia. Näin ne ovat aikanaan olleet este pankkiin murtautumiselle.

Katutasossa on vanha pankkiholvi.

Uutinen muovin alhaisesta kierrätysasteesta levisi samaan aikaan, kun uusia keltaisia keräysastioita tuodaan taloyhtiöihin – HSY toivoo ettei se vaikuta lajitteluintoon

Palkansaajasaatio.fi-nettisivulta löytyy kuva Helsinginkatu 22:n kerrostalosta. Kuvateksti kertoo muun muassa seuraavaa:

– Vuonna 1930 avattiin Helsingin Työväen Säästöpankin uusi konttori Kalliossa, keskellä Helsingin tiheintä työläisasutusta. Konttoria varten oli ostettu tarpeellinen osakehuoneisto Helsinginkadun ja Kaarlenkadun kulmaan juuri valmistuneesta talosta.

Liiketilan ikkunasta löytyy edelleen HTS:n logo ja Kaarlenkadun puolella on pankin yösäilön luukku.

– Remontti tilassa aloitettiin maaliskuussa, tärkeimpiä ovat pintatyöt. Lisäksi myymäläkalusteet asennetaan paikalleen ja henkilökunnalle tehdään mukavat takatilat. Kassapiste tulee samaan kohtaan kuin se oli polkupyöräliikkeessä, se oli sopivalla paikalla jo valmiiksi, naiset kuvailivat.

Laiskakin mies saa turhat kuteensa kirpparille – nuoret naiset auttavat heitä Helsingissä

Liiketilassa oli avajaisten alla vielä valtavia pahvilaatikoita, joissa oli suuri määrä vaatekaupassa tarpeellisia henkareita sekä rullakkoja, jotka olivat täynnä myyntiin tulevia vaatteita.

U-landshjälp från Folk till Folk i Finland sr eli UFF on itsenäinen suomalainen säätiö, vaikka maailmalla toimii muita hyväntekeväisyysorganisaatioita samalla idealla.

– Olemme olleet toiminnassa yli 34 vuotta ja tuottamamme vaatekeräyspalvelu on valtakunnallinen. Idea on yksinkertainen: vaatelahjoituksien myyntituotoilla tuotamme vaatekeräyspalvelun Suomessa ja tuemme kehitysyhteistyötä. Näin tuetaan kestävää kehitystä laaja-alaisesti sekä ympäristö-, sosiaaliset että talousaspektit huomioiden, kertoo Salmijärvi.

"Pikamuodista ei tule koskaan vintagea" – hyvä vaate vanhenee arvokkaasti ja nostaa myös hintaansa: erityisesti nämä merkit suosiossa

Kalliossa on hänen mukaansa erittäin monipuolinen ja suuri asiakaskunta.

– Jokainen UFF:n myymälä on erilainen. Siinä, missä vintage-muodista kiinnostuneet ihmiset suuntavat Hakaniemeen ja kiireiset työmatkustajat pysähtyvät Kurvissa, tarjoaa Hesarin myymälä lisäksi mahdollisuuden rauhalliseen ja kiireettömään shoppailuun, Salmijärvi kuvailee.

Helsinginkadun second hand -myymälä tarjoaa moderneja vaatteita ja asusteita naisille, miehille, ja lapsille.

Liha, pikamuoti, lentomatkailu... Näiden tuotteiden ja palveluiden ulkomainonta halutaan Helsingissä kieltää: "Aukotonta listaa on vaikea tehdä"

Asukasvastustus sai helsinkiläisjuoksijat järjestämään pienen porukan epävirallisia kisoja – "Niissä juostaan autojen seassa jokainen vähän omalla vastuullaan"

Alppilan kengän omistaja Harri Hasa on menettänyt asuntonsa jo kaksi kertaa – nimeää verkkokauppaakin isomman uhan: "Pitää sanoa suoraan että Prisma ja Citymarket"

Kuva: Teemu kalasti meren pohjasta 55-tuumaisen taulutelevision – "Ehkä erikoisin löytöni"

Vintageyrittäjän mukaan 80-luvun asenne on taas osa nuorten pukeutumista – mukavuudellakin oma vaikutuksensa

Isot vaateketjut vähentävät liikkeitään – Kauppakeskusjohtaja tunnistaa ilmiön, mutta kertoo myös uusista vuokralaisista: "Meidän pitää joustaa"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut