Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Golfkuume voimistuu ja etenkin nuorten harrastajien määrä kasvaa – syyspimeillä viheriötä valaistiin jopa oman auton lampuilla

Harrastus: Golfkentillä ehdittiin talvella tuskin levähtää, kun kevät käynnistyi vilkkaana.

Golffareita on Suomessa nyt ennätysmäärä. Etenkin nuorten, alle 30-vuotiaiden määrä kasvaa.

Innokkaimmat golffarit puttailivat ESpoon Tapiola Golfissa vielä syyspimeydessä ja valaisivat harjoittelualueen viheriötä jopa autonsa valoilla.

– Täytyy varmaan hankkia sinnekin valaisimia. Range on jo valaistu, toimitusjohtaja Jari Hakkarainen pohdiskelee.

Kaikkiaan 50 000–60 000 palloa kerättiin umpihangesta talven jäljiltä harjoittelualueelta. Osa heilutteli mailaa rangella talvipakkasilla ja harjasi lyöntialueen puhtaaksi lumesta.

Kenttä avattiin jo pitkäperjantaina, kaksi viikkoa etuajassa.

– Vähäluminen kenttä, yöpakkaset ja aamuaurinko ovat huono yhdistelmä. Lopulta ainoastaan yksi viheriö vaipui lepotilaan, Hakkarainen kertoi huhtikuussa.

Pelioikeudet myytiin loppuun jo tammikuussa.

Lyöntiharjoittelualueilla on ajoittain jopa jonoa. Nuorten esiinmarssi näkyy Tapiolassa.

– Hieno fiilis, kun kentällä on nuoria.

Vuosaari Golfin toimitusjohtaja Harri Mankki kertoo, että kenttä on talvehtinut hyvin. Pelaajamäärä kasvaa yhä. Se näkyy rangella ja kentällä.

Kuuraiselle kentälle ei aamuisin päästetä pelaajia, vaan peliajat peruuntuvat. Henkilökunta tiedottaa pelaajille tilanteesta.

Suur-Helsingin Golfin toimitusjohtaja Jarkko Raski kertoo, että marraskuussa järjestetty osake- ja pelioikeuskampanja yllätti suosiollaan.

– Pelioikeudet myytiin käytännössä loppuun jo tammikuussa. Keräsimme jonoa, eivätkä kaikki halukkaat valitettavasti saaneet pelioikeutta tulevalle kaudelle.

Tämä on ensimmäinen kerta seuran ja yhtiön historiassa, ja se on vaikuttanut golf-osakekauppaan, joka käy nyt vilkkaana.

– Osake on käytännössä ainoa tapa saada pelioikeus tälle kesälle, Raski toteaa.

Kentät ovat vielä kevätkunnossa. Varauskalenterissa täyttyi jokainen peliaika ensimmäisen tunnin aikana, kun kausi käynnistyi viikko sitten.

– Päivittäin Luukin ja Lakiston kenttiä on nyt kiertänyt 400–450 pelaajaa. Kauden edetessä peliaikoja löytyy myös vieraspelaajille, Raski uskoo.

Pelioikeuksien kokonaismäärä on Suur-Helsingin Golfissa suhteellisen pieni, vaikka kenttä on 36-reikäinen.

Talvi suosi Master Golfia, ja kentät ja oheisalueet ovat talvehtineet palvelupäällikkö Mirja Hellströmin mukaan erittäin hyvin. Siihen ovat osaltaan vaikuttaneet viime syksyllä tehdyt hoitotoimenpiteet ja kentälle suotuisa talvi.

Syksyllä tehtiin hoitotoimenpiteitä ja kentälle talvi oli suotuisa. Hellström kertoo, että golfkauden odotettu SM-lyöntipelikilpailu pelataan tänä vuonna 14.–17. heinäkuuta Master-kentällä.

Vihti Golfissa kausi alkoi ensimmäisenä kenttänä Suomessa. Nyt kentällä pelataan jo kesägriineillä, ja pelioikeuksia on vielä jäljellä.

Toiminnanjohtaja Sami Varelius toteaa, että golfia voi harrastaa kolmessa sukupolvessa ja lajin pariin odotetaan uusia pelaajia. Alkeiskurssin käyville tarjotaan houkuttimena koko kauden pelioikeutta. Toukokuussa käynnistetään kurssi lapsille.