Helsingin poliisilta uutta tietoa raiskauksista vangitusta taksikuskista – "Asianomistajia voi ilmoittautua vielä lisää"

Helsingin poliisi jatkaa seksuaalirikosten tutkintaa, joista epäillään noin 40-vuotiasta taksinkuljettajaa. Helsingin käräjäoikeus vangitsi viime viikolla miehen muun muassa törkeästä raiskauksesta epäiltynä.

Asiasta uutisoitiin viime viikolla ja poliisi arveli miehellä olleen useampia uhreja. Mies oli ottanut asiakkaiksi yksin liikkuvia naisia muualta kuin taksitolpalta ja kuljettanut heidät Helsingin ulkopuolella sijaitsevaan asuntoon naisten ilmoittaman osoitteen sijaan.

Matkalla mies on tarjonnut naisille alkoholia ja mahdollisesti muita päihteitä ja perillä asunnossa mies oli kohdistanut naisiin seksuaalirikoksia. Tiedossa olevien tapausten lisäksi poliisi pyysi mahdollisten muiden uhrien ottavan yhteyttä poliisiin.

– Yksi asianomistaja on tullut lisää. Asianomistajia on nyt tiedossa kaikkiaan kolme, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen.

Esitutkinnan ollessa kesken Antikainen ei kerro, miten monta eri rikosnimikettä taksinkuljettajaan kohdistuu. Tutkinnan aikana kuitenkin ilmeni, että tapauksia voisi olla useampia.

– Sellaisia seikkoja tuli esitutkinnassa esiin, että poliisi arveli asianomistajia olevan mahdollisesti useampia, Antikainen muotoilee. Hän ei silti paljasta, mitä nämä seikat ovat.

Epäilty taksinkuljettaja oli ottanut naiset kyytiin Helsingissä.

– Kyse on virallisesta taksista, ei pimeästä taksista, Antikainen täsmentää.

Toimituksen tietojen mukaan vangitulla miehellä on taksifirma, jonka viralliseksi kotipaikaksi on ilmoitettu Lohja, mutta jonka osoite on Espoossa.

Antikainen kertoo, että epäillyn kuulustelut jatkuvat edelleen.

– Asianomistajia voi myös ilmoittautua vielä lisää, Antikainen toteaa.

Lue lisää: Taksikuskin epäillään raiskanneen naisia Helsingissä – uhreja voi poliisin mukaan olla enemmänkin

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut