Maksaisitko matkasta lentoasemalle 25 vai 40 euroa? – Sovellus kilpailuttaa taksit

Taksiliiton sovelluksella voi kilpailuttaa pirssin helposti. Kun rekisteröityy taksit.fi-palveluun ja kirjoittaa lähtöpaikan ja päämäärän osoitteen, sähköpostiin tippuu tarjouksia yrittäjiltä.

Ainakin korona-aikana taksimatkalle Kalliosta Helsinki-Vantaan lentoasemalle saa toista kymmentä tarjousta 25:stä 40 euroon. Niissä voi olla lsätietona esimerkiksi maininta automerkistä tai kuljettajan ja matkustajan välillä olevasta pisarasuojasta.

Martin valitsee aina halvimman taksin, Henrik suosii tuttua firmaa: "Pystyn luottamaan siihen, ettei kuljettaja ala avautua sisäpoliittisesta tilanteesta"

Tarjouksista voi hyväksyä haluamansa, ja matka maksetaan etukäteen verkkomaksuna. Matkan alkuun on oltava vähintään kaksi tuntia, mutta auto luvataan haluttuna ajankohtana.

Vastaavia palveluja on myös suurimmilla taksin välittäjillä, kuten Taksi Helsingillä. Sen palvelussa taksin saapumista voi seurata kartalta, ja kuljettajalle voi soittaa. Lähitaksin Taksini-sovellus ilmoittaa puhelimeen, kun auto lähestyy noutopaikkaa.

Myös FixuTaxin sovellus ilmoittaa, kun auto lähestyy. FixuTaxilla matka Kalliosta lentokentälle maksaa 35 euroa, mutta ennakkotilauksiin lisätään 10 euron tilausmaksu.

Taksiliitto: Kuljettajat edelleen käsirysyssä Rautatieaseman taksitolpalla – "Mitäpä jos poliisi nousisi autostaan katsomaan"

Kovasella ei ole käytössä kiinteää hintaa keskustan ja lentoaseman väliselle matkalle.

– Asiakas saa kyllä kiinteän hinnan, kun tilaa kyydin applikaation kautta tai pyytää kiinteähintaista kuljetusta asiakaspalvelusta. Tämä kiinteä hinta muodostuu tarkan lähtöpaikan mukaan ja huomioi keston ja kilometrit, Cabonlinen toimitusjohtaja Teemu Romppanen kertoo.

Helsingin Uutiset ei onnistunut tavoittamaan Yangon edustajaa sen hintojen selvittämiseksi.

Venäläisen internetjätin Yandexin taksiyhtiön Yangon tulosta markkinoille on kohistu, koska se pyytää lupaa päästä älypuhelimen moniin toimintoihin, kuten kameraan ja mikrofoniin. Tätä perustellaan palvelukokemuksella – voihan kameralla suoraan lukea maksukortin numeron.

Yhtiö opastaa sivuillaan, miten asiakas voi estää pääsyn haluamiinsa kohteisiin puhelimellaan, ja että auton voi tilata siitä huolimatta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut