Yle: Enemmistö kansanedustajista kannattaa kaksoiskuntalaisuutta – Mökkikuntakin voisi olla virallinen asuinpaikka

Jos kaksoiskuntalaisuus olisi mahdollinen, mökkikunta hyötyisi mökkiläisen veroista ja mökkiläinen kunnan palveluista. Juha Peurala

Enemmistö kansanedustajista kannattaa kaksoiskuntalaisuutta. Tältä vaikuttaa Ylen kyselyn perusteella. Kyselyyn vastasi 200 kansanedustajasta 125.

Vastanneista 74 kannattaa kaksoiskuntalaisuuden mahdollistamista, 27 vastustaa ja 24 ei osaa sanoa kantaansa.

Kaksoiskuntalaisuus tarkoittaisi, että ihminen voisi asua virallisesti useammassa kuin yhdessä kunnassa yhtä aikaa ja maksaa näihin kaikkiin veroja. Näin esimerkiksi mökkipaikkakunta voisi olla varsinaisen kodin lisäksi virallinen asuinpaikka.

Kaksoiskuntalaisuuden kannattajat perustelevat kantaansa Ylen mukaan erityisesti sillä, että korona-aikana oleskelu mökkipaikkakunnilla on lisääntynyt.

Osa ihmisistä saattaa oleskella mökkipaikkakunnalla jopa enemmän kuin varsinaisessa kodissaan ja he käyttävät mökkikunnan palveluita, mutta kunta jää vaille mökkiläisen veroeuroja. Toisaalta mökkiläinen ei pääse käyttämään kaikkia mökkikunnan palveluita.

Kansanedustajat kuitenkin Ylen mukaan tunnistavat kaksoiskuntalaisuudessa myös ongelmia. 

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut