Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi tutkii: Poikien välinen Snapchat-riita päättyi rajusti Malminkartanossa – taistelupuukolla lyötiin selkään

Helsingin poliisi on lähiaikoina saamassa valmiiksi esitutkinnan maaliskuussa Malminkartanossa tapahtuneesta epäillystä tapon yrityksestä.

Poliisin tietojen mukaan tapahtumat lähtivät liikkeelle kahden alaikäisen pojan nahistelusta Snapchat-sovelluksessa. Riidan osapuolet päättivät ratkoa tilanteen kasvotusten. Helsingin poliisi julkaisi tiedotteen asiasta tiistaina.

Tapahtumien aikaan, 21. maaliskuuta, paikalle saapui kolme poikaa. Yksi pojista oli täysi-ikäinen ja kaksi 16-vuotiaita. Paikan päällä odotti valmiiksi neljä muuta poikaa, joista kaksi on syntynyt vuonna 2003 ja kaksi vuonna 2004.

Tämän jälkeen poikien välillä alkoi tappelu. Osapuolia epäillään pahoinpitelyistä puolin ja toisin.

Pahoinpitelyn aikana yksi, myös pahoinpitelyn kohteeksi joutunut, 17-vuotias poika, otti mukanaan olleen taistelutyylisen karambit-veitsen taskusta. Hän löi sillä selkään yhtä paikalle tullutta poikaa ja aiheutti myös viiltohaavan lonkkaan.

– Epäilty kertoi kuulustelussa käyttäneensä veistä puolustautuakseen, sanoo poliisin nuorisoryhmän tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss tiedotteessa.

Poliisi sai ilmoituksen tapahtumista vasta tunteja myöhemmin, kun puukotuksen asianomistajan äiti havaitsi asian ja poika vietiin sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille kuulustelujen ja omien tutkimuksiensa avulla.

Tapahtumat jatkavat viime vuonna alkanutta alaikäisten törkeiden väkivaltarikosten tilastoissa. Poliisin mukaan nuorilla teräaseen käyttökynnys on viime aikoina ollut huolestuttavan alhainen.

– Vaikka alaikäisten vakava väkivaltarikollisuus kasaantuu yleensä moniongelmaisille nuorille, tässä tapauksessa pääepäilty ei ole niin sanotusti poliisin vanha tuttu, vaan tavanomainen opiskeleva nuori, kertoo Forss.

Lue: Poliisi pyytää havaintoja Kaivopuiston puukotuksesta epäillystä – tässä ovat tuntomerkit

Lue: Kymmenen hengen nuorisoporukka yritti ryöstää kaksi 15-vuotiasta ja toista lyötiin puukolla Helsingissä – poliisi kaipaa vihjeitä

Lue: 16-vuotiasta poikaa epäillään törkeästä ryöstöstä, uhkaili puukolla ja jahtasi myös muita nuoria Lauttasaaressa

Lue myös: Puukolla uhanneiden teinipoikien epäillään ryöstäneen pojan Malmilla, saaliiksi merkkilaukku