Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Erikoiseen paikkaan avattu olutterassi sai sadat ihmiset liikkeelle Helsingissä – jono jopa tunnin: "Suosio ei yllättänyt"

Panimo: Trooppiseen puutarhaan aukesi jo terassi ja olutkauppa. Coolhead Brew -panimo aukeaa syksyllä.

Yli viisi vuotta tyhjänä uinunut Gardenia on saanut uuden elämän Viikissä. Tuusulalainen Coolhead Brew -panimo avasi entisen trooppisen puutarhan tiloihin vappuaattona baarin ja olutmyymälän. Ravintolan keittiö aukeaa myöhemmin.

Coolheadn markkinointipäällikkö Aleksi Saikkonen sanoo, että viikonloppuna ravintolassa kävi satoja ihmisiä kaikkina kolmena päivänä. Sosiaalisen median kommenttien mukaan jono oli jopa tunnin mittainen.

–  Suosio ei yllättänyt, onhan avautumista on jengi odotellut kuukausia.

– Erityisesti aurinkoisina päivinä on hyvä varautua jonottamaan nyt alkuun, jengi on niin innoissaan.

Tehdäänkö järjestelyihin jatkossa muutoksia?

–  Turvallisuus on meidän ykkösprioriteetti, eli me ei haluta päästää baaritiskiä esimerkiksi ruuhkautumaan liikaa. Suosituimpina aikoina meillä loppuu myös toki pöydät kesken. Koronarajoitusten helpottuessa meidän kapasiteettikin kasvaa.

Helsinkiläinen pienpanimo myy "maanantaipulloja" yli 50 prosentin alennuksella – näistä pk-seudun panimoista saa ostettua olutta mukaan

Alkuvaiheessa Gardenian edessä on 80 paikkainen terassi. Sisälle mahtuu 40 ihmistä. Peltojen puolella olevalle eteläterassille avataan kuitenkin myöhemmin jättiterassi, joka nostaa asiakaspaikkojen määrän lähelle 700:aa.

– Terassilla on tarkoitus järjestää pop-artistien keikkoja. Indie-musiikkia ja kansansuosikkeja, Saikkonen kertoo.

Entiseen trooppiseen puutarhaan Helsingissä avautuu nyt baari ja terassi – pienpanimoa remontoidaan vielä

Isoimpaan tilaan remontoidaan parhaillaan pienpanimoa, jonka on tarkoitus käynnistyä syksyllä.

– Tämä on uniikki ja hieno paikka, jossa on kiehtovia muotoja ja yksityiskohtia. Emme olisi perustaneet panimoa mihin tahansa teollisuushalliin, sanovat Coolheadin markkinointipäällikkö Aleksi Saikkonen ja ravintolapäällikkö Rasmus Suikki.

Kasvihuoneen suuret ja korkeat ikkunat ovat Saikkoselle erityisen tärkeitä.

– Fiilistelin jo tammikuussa, miten paljon valoa tänne tulee. Se on superjees.

Alkuvaiheessa Gardenian edessä on 80 paikkainen terassi. Sisälle mahtuu 40 ihmistä. Peltojen puolella olevalle eteläterassille avataan kuitenkin myöhemmin jättiterassi, joka nostaa asiakaspaikkojen määrän lähelle 700:aa.

– Terassilla on tarkoitus järjestää pop-artistien keikkoja. Indie-musiikkia ja kansansuosikkeja, Saikkonen kertoo.

Coolhead suunnittelee Viikkiin myös olutfestivaaleja, joita se on aiemmin järjestänyt Töölön Korjaamolla.

Alkon lonkerohyllyyn iskettiin 10-prosenttinen hirmujuoma – hinta hipoo pilviä

Viikin Koetilantie sijaitsee noin kymmenen kilometrin päästä Helsingin keskustasta. Miten uskotte ihmisten kiinnostuvan paikasta ja löytävän perille?

– Meillä on uniikkeja tuotteita, joiden takia ihmiset matkustavat jo nyt Helsingistä meidän Tuusulan panimolle. Gardenia sijaitsee ison tien varrella, ja tähän on helppo tulla julkisella liikenteellä. Matka Helsingin keskustasta kestää noin 20 minuuttia. Myöhemmin perille pääsee raidejokerilla.

– Luotamme, että paikka vetää paikallisia ihmisiä. Viikissä asuu paljon nuorempaa jengiä, Suikki sanoo.

Linturetkellä ollut Teemu Rinne, 65, pysähtyi monen muun ulkoilijan tapaan katsomaan suurista ikkunoista, miten odotetun ravintolan rakentaminen edistyi ennen avajaisia.

– Olisi ollut tuhlausta, että Gardenia olisi jouduttu purkamaan. Hienoa, että tähän tulee myös panimo. Olen kiinnostunut uusien oluiden maistelusta. Tähän voisi tulla vaikka linturetken jälkeen oluelle, sanoo Vanhankaupunginkoskella asuva Rinne.

Coolhead Brew tähtää pääkaupunkiseudun isoimpien panimoiden joukkoon. Tällä hetkellä se valmistaa olutta Tuusulassa noin 200 000 litraa vuodessa. Viikissä tuotantoa on tarkoitus kasvattaa lähemmäksi puolta miljoonaa. Sitä suurempi tuotanto kaventaisi merkittävästi oluiden ulosmyyntioikeutta.

Ennen Helsingin panimon valmistumista Coolhead saa myydä Viikin myymälästä ulos korkeintaan 5,5 prosenttisia oluita. Myöhemmin se saa myydä paikanpäällä pantuja oluita 12 prosenttiin saakka.

Coolhead tunnetaan moderneista oluttyyleistä, etenkin hapanoluista. Niistä merkittävä osa on maitokauppavahvuisia.

– Uskomme, että myös alkoholittomien ja vähäalkoholisten oluiden trendi jatkaa kasvuaan.

Miksi Koff-oluen vahvuus vaihtelee? Panimo: "Ei kannata ihan 0,1 prosentin tarkkuudella tuijottaa"

"Noin 20 litraa on aika yleinen kertavalmistusmäärä" – oluen kotipanijoilla on hieman eri meininki kuin lamavuosien viiniveikoilla

Koronakaan ei estänyt suomalaisia hakemasta halpaa olutta Virosta – Yli 40 prosenttia matkusti Viroon vain alkoholin takia

Kauppoihin ilmestyi uusi Pirkka-olut – alkoholia Ruotsista tuttu määrä