Päätoimittaja Kannala: Helsingin vaaleista tulee jännitysnäytelmä – ilman kokoomuksen munausta kaula vihreisiin voisi olla suurempi

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala. Johanna Erjonsalo

Päätoimittaja Karri Kannala uskoo, että Helsingin kuntavaaleista kehittyy loppukirin myötä vielä todellinen jännitysnäytelmä. Tästä on osoituksena on muun muassa HU:n teettämä kuntavaalitutkimus, jossa kokoomus palasi vihreiden ohi Helsingin suosituimmaksi puolueeksi.

 –Näyttää siis vahvasti siltä, että Kirsi Pihan täydellinen mahalasku saattaa lopulta olla kokoomuksen pelastus, sillä kaksikko Juhana Vartiainen – Elina Valtonen (ex Lepomäki) on nyt lunastamassa kokoomuslaisten heille lataamia odotuksia. Ilman viime viikon tyhjä-päätökseen liittyvää emämunausta kaula vihreisiin voisi olla jo suurempikin, Kannala sanoo pääkirjoituksessa.

Tuoreen kannatusmittauksen suurin muutos on SDP:n romahtaminen helmikuun kolmannelta sijalta viidenneksi. Ohi ovat kivunneet niin perussuomalaiset kuin vasemmistoliitto.

– Nyt Nasima Razmyar ja Eveliina Heinäluoma saava todella panna vaalivankkureihinsa vauhtia, mikäli meinaavat paikata puolueensa valtakunnalliset töppäilyt ja välttyä viidenneltä sijalta Helsingissä, Kannala sanoo.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut