Vaateketju Halonen sulkee 52 vuotta vanhan myymälän Helsingin keskustassa, lappu luukulle myös Redissä – "Ydinkeskustan kaupallisuus on hiipunut"

Vaateketju Halonen sulkee vuodesta 1969 saakka Pohjoisesplanadilla toimineen myymälän. Myös Redin kauppakeskuksen Halonen suljetaan.

– Asiakkaiden siirryttyä kauppakeskuksiin, on Helsingin ydinkeskustan kaupallisuus samalla hiipunut, mikä näkyy myymälöiden sulkemisina. Koronapandemia on karkottanut turistit täysin Helsingin keskustasta, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Halosen Itäkeskuksen, Espoon Sellon ja Vantaan Jumbon myymälät jatkavat toimintaansa.

Halonen kertoo, että se keskittyy kauppakeskuksiin, joissa asiakasvirrat ovat suurempia.

Halosen sulkeminen on jatkoa Helsingin vetovoiman hiipumiselle, josta kertoo muun muassa Aleksi 13:n lopettaminen.

Yritykset, elinkeinoelämä ja tavalliset kaupunkilaiset ovat puhuneet pitkään ydinkeskustan suoranaisesta näivettymisestä. Ilmiö on synnyttänyt noidankehän, joka vie paitsi asiakkaita myös tunnettuja ketjuja vilkkaiden liikenneväylien varrelle muun muassa Espooseen ja Vantaalle.

– Peltojen reunoille on helpompi mennä omalla autolla. Jotkut kokevat sen ehkä turvallisemmaksikin, sanoi Forumin Intersportin myymäläpäällikkö Markku Toppinen Helsingin Uutisten haastattelussa viime syksynä.

Pohjoisesplanadin Halosen ensimmäisen kerroksen liiketiloihin tulee kodin sisustamiseen keskittynyt Carlson.

Aleksi 13 -tavaratalolle löytyi uusi käyttäjä – Kahteen kerrokseen kootaan muotia, taidetta ja designia

Helsingin ydinkeskustaan pettynyt ruokarekka iski kultasuoneen lähiössä – asukkaiden rahankäyttö löi yrittäjän ällikällä: "Ihan älytön!"

Viime kesän jätti-ilmiö halutaan Helsingin keskustan ravintoloihin myös talveksi – HOK-Elanto: "Voivat toimia eurooppalaiseen tyyliin"

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut