Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkustajien pelkäämä takaisku toteutui: Runkolinjat 500 ja 510 eivät palaa sittenkään normaalireitille – "Työmaalla hankaluuksia"

Runkolinjat 500 ja 510 jatkavat poikkeusreitillä Teollisuuskatua lännen suuntaan toistaiseksi, tiedotti HSL keskiviikkona.

Linjojen piti palata omalle reitilleen Aleksis Kiven kadulle lauantaina 8. toukokuuta.

HSL:n mukaan muutos johtuu Aleksis Kiven kadun työmaalla ilmenneistä "hankaluuksista". Paikalla on Nordean lisärakennuksen työmaa.

Runkolinjojen on tarkoitus toimia korvaavina yhteyksinä 17. toukokuuta alkaen, kun Kasin katutyöt katkaisevat ison osan Kallion ja Alppiharjun ratikkaliikenteestä. HSL ei ole kuitenkaan antanut uutta arviota, milloin liikenne palaa normaalille reitille.

Runkolinjojen paluu normaalireitille on siirtynyt kevään aikana useita kertoja. HSL:n on saanut vaikeasti hahmotettavasta poikkeusreitistä kriittistä palautetta.

Lupaukset paluusta normaalireitille on herättänyt matkustajissa paljon epäilyjä. Sosiaalisessa mediassa moni pelkäsi jo huhtikuussa, että 8. toukokuuta -päivämäärää joudutaan lykkäämään.