Lauttasaareen toivotaan lisää turvallisuutta: töyssyjä, hidasteita, alhaisempia nopeusrajoituksia

Lauttasaaren ala-asteen koulun läheisyyteen toivotaan toimenpiteitä liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Kaupunginhallitus käsitteli aloitetta tällä viikolla.

Aloitteessa toivotaan nopeusnäytön asentamista koulun kupeeseen. Paikka lisätään ehdotettavien kohteiden listalle, lausunnossa todetaan.

Lisäksi Juha Hakolan (kok.) aloitteessa toivotaan nopeusrajoituksen laskemista 30 kilometriin tunnissa Lauttasaarentien Isokaaren ja Särkiniementien välisen osuuden, suojateiden huomiovalojen asentamista, kaistojen kaventamista ja hidastetöyssyjä koulun molemmille puolille.

Lausunnossa todetaan, että hidasteet ovat ongelmallisia joukkoliikenteen käyttämillä kaduilla ja niitä yleensä ei käytetä tämän tyyppisillä alueellisilla kokoojakaduilla.

Metroliikenteen alettua raskas bussiliikenne väheni Lauttasaarentiellä.

– Lauttasaarentie on alueellinen kokoojakatu, joka palvelee kaupungin osa-alueen sisäistä liikennettä ja alueen yhteyksiä pääkatuverkkoon. Kadulla on linja-autoliikennettä ja kadunvarsipysäköintiä. Nopeusrajoitus on 40 km/h koulun kohdalla, sanotaan lausunnossa.

Sen sijaan Lauttasaarentien osuudesta välillä Ruukinlahdentie Isokaari on käynnistynyt yksisuuntaisten pyöräliikennejärjestelyjen katusuunnittelu. Suunnitelmassa erityisesti jalankulkijoiden olosuhteita parannetaan siirtämällä pyöräily pyöräkaistoille. Hankkeen rakentaminen on ohjelmoitu ensi vuodelle.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut