Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pasilta harvinainen kunnianosoitus lapsuuden sankareille – löysi itsensä "Toyotan rallitallista Tallinnassa"

Kirja: Pasi Lönn ja Pirita Tolvanen yhdistävät voimansa Rallitallissa.

Kirjailija Pasi Lönn ja kuvittaja Pirita Tolvanen työstivät yhdessä yksityiskohtia ja tietoa pursuavan lastenkirjan.

Lapsille suunnattu uutuuskirja Rallitalli on monipuolinen, tähän päivään sijoittuva kuvaus moottoriurheilusta ja rallitallin toiminnasta.

Myöskään retroautoja ja legendaarisia kuskeja ei ole unohdettu.

Pasi Lönnin kirjoittama ja Pirita Tolvasen kuvittama satukirja on suunnattu ennen kaikkea lapsille, mutta se ei ole kevyt fanikirja saati pintaraapaisu vaan yksityiskohtainen sukellus rallin kiehtovaan maailmaan. Tästä kirjasta innostuu koko perhe.

Ralli on Lönnille tuttu aihe ja rakas harrastus. Laji on ollut pieni palanen hänen elämäänsä pikkupojasta lähtien.

– Se selittää varmasti paljon, että olen Jyväskylästä kotoisin. Kun olin pieni, Jyväskylän Suurajot ajettiin syksyisin. Muistan, kuinka odotin isäni kanssa pimeässä ja kylmässä, milloin seuraava auto suhahtaa ohi. Olen huomannut, että myös ovat lapseni ovat innostuneet tästä lajista, Juha Kankkusen omaksi ralli-idolikseen nimeävä Lönn kertoo.

Olen huomannut, että myös ovat lapseni ovat innostuneet tästä lajista.

Lönn on kirjoittanut lasten tietokirjat Poliisiasema ja Paloasema, joita tehdessään hän yhdisti voimansa kuvittaja Jussi Kaakisen kanssa. Lönn on kirjoittanut myös nuorten ja aikuisten dekkareita.

Lönniä oli ihmetyttänyt, että Rallitallin kaltaista, rallimaailmaan pureutuvaa satukirjaa ei ollut koskaan tehty. Niinpä hän päätti ehdottaa ideaa Tammelle. Kustantaja innostui saman tien.

Tammen kautta Lönn löysi kuvittaja Pirita Tolvasen, jonka kirjoittama ja kuvittama lastenkirja ”Paroni – Jarno Saarisen elämä” valittiin Vuoden Urheilukirja -finalistiksi vuonna 2018.

– Paroni oli tullut eteeni sattumalta, mutta projektin myötä tajusin, että rakastan moottoriurheilun kuvittamista. Olen kuvittanut työssäni paljon teknisiä aiheita, joten autojen maailma ei ollut minulle uusi aluevaltaus. Tiesin, että ralli voisi olla seuraava aiheeni. Se kutsui minua nimeltä, Tolvanen kertoo.

– Oli tosi kivaa vaihtelua, kun pääsin työstämään kirjaa toisen tekijän kanssa. Myös asiantuntija-apu oli korvaamatonta tällaisessa projektissa, hän jatkaa.

Rallitalli avaa lukijalle rallin tuotekehittelyä, testitoimintaa, logistiikkaa ja kansainvälisen rallitallin valtavaa organisaatiota.

Tarina huipentuu kilpatapahtumaan.

– Luulin, että tiedän jotain rallista, mutta mitä enemmän otin selvää, ymmärsin, että sitä vähemmän minä tiedän. Tiedonhaku ja asiantuntijoiden haastattelut olivat iso osa tätä projektia. Pääsin tutustumaan muun muassa Toyotan rallitallin tiloihin Tallinnassa, Lönn kertoo.

Rallitalli-kirja julkaistaan 20. toukokuuta.