Myös toinen kaupungin virkamiehistä todettiin syyttömäksi Vuosaaren saunalautta-asiassa

Saunalautta on nyt Uutelassa. Johanna Erjonsalo
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Väitteet kaupungin kahden virkamiehen laittomasta toiminnasta Aurinkolahden uimarannalla on tutkittu, eikä näyttöä ole löytynyt, kertoo Helsingin kaupunki perjantaina julkaisemassa tiedotteessa.

Toinen heistä on kaupungin vesiasiamies Tapio Rossi, jonka syyttömyydestä Helsingin Uutiset kertoi jo aiemmin tänään.

Tapaus liittyy Vuosaaren saunalauttakohuun, jonka yhteydessä virkamiehistä esitettiin sosiaalisessa mediassa vakavia väitteitä.  Työntekijöitä syytettiin esimerkiksi lahjontaan kannustamisesta ja petoksesta. Asiasta tehtiin rikosilmoitus.

– Helsingin poliisilaitos on suorittanut esitutkinnan esitetyistä väitteistä. Helsingin kaupunki on saanut luvan molemmilta työntekijöiltä kertoa, että syyttäjä on 5. toukokuuta päättänyt lopettaa molempiin kohdistuneen esitutkinnan, kaupunki kertoo.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio pyysi itsenäisesti toimivaa Helsingin kaupungin sisäistä tarkastusta selvittämään asiaa. Myöskään sisäisen tarkastuksen selvityksessä ei tullut esiin todisteita kannustamisesta lahjontaan.

Helsingin kaupunki kertoo olevansa tyytyväinen lopputulokseen.

Tapio Rossi teki Facebook-julkaisun tehneestä henkilöstä rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. Epäilty kunnianloukkaus on edennyt syyteharkintaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut