Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vanhaan kauppahalliin avattiin havaijilainen ravintola – suosio näkyi heti take away -tiskillä

Vuosi sitten Helsingin Vanha kauppahalli oli kuolonkielissä, kun kaupunki oli aikeissa sulkea sen koronan takia. Yrittäjät torjuivat sen.

Juustoansan kauppiaasta Laura Salosesta on tullut näinä aikoina hallin keulakuva – kiitos superaktiivisuuden sosiaalisessa mediassa. Hänellä on ollut kerrottavaa hallista ja hallien liepeiltä lähes päivittäin. Taannoin hän tempaisi tekemällä koivunmahlasimaa.

Nyt myös Laura Salosen serkku on avannut liikkeen Vanhaan kauppahalliin. Leo Salosen Yuzu on hallin uusin tulokas, runsaan kuukauden ikäinen. Take away -ravintolan tiskillä käy tiuhaan niin kuljetuspalvelun lähettejä kuin paikallisia toimistotyöntekijöitä ja eteläisten kaupunginosien asukkaita. Paikan keittiötä voi luonnehtia havaijilaiseksi tai tyynenmerelliseksi. Kärkituote on poke bowlit – sushimaiset riisikulhot.

Leo Salosen Yuzu Sushi Bar on toiminut Espoossa kohta kymmenen vuotta. Serkukset ovat vanhaa viipurilaista kauppias- ja ravintolasukua.

Hakaniemen hallin yrittäjien paluu remontoitavaan halliin tapahtuu arviolta kevät-kesällä 2022. Tarkempaa tietoa ei vielä ole. Yrittäjillä on toistaiseksi voimassa olevat sopimukset. HU:n tietojen mukaan vain joku yksittäinen yrittäjä empii paluumuuttoa.

– En osaa varmasti sanoa, mutta suurin osa palaa, kalakauppias Petri Nätti sanoo.

Hän muistuttaa, että hallin vahvuus on sen monipuolinen tarjonta.

– Hakaniemi on aito ruokahalli. Sen takia monet asiakkaat eri puolilta kaupunkia on löytäneet sen. Se ei ole pelkkä ravintola- tai turistihalli. Toki kahvia ja ravintolaruokaakin pitää saada, Petri Nätti huomauttaa.

Väistötila on hänen mielestään ”mahtava”. Epävarmaa on sen tuleva käyttö. Ottaako Helsingin kaupunki sen itse toiseen käyttöön vai myydäänkö se muualle.

Hallimyymälät ovat olleet kysyttyjä. Vapaita vuokrattavia tiloja ei ole tällä hetkellä koko kaupungissa kuin kolme – niistä kaksi Vanhassa kauppahallissa. Täyttä on Hakaniemessä.