"Haluamme tehdä Hietsun hallista todellisen ravintolakeitaan" – torille sauna ja 280-paikkainen terassi

Sopa de Salmão on selvää portugalia, mutta sisältö on yhtä selvää suomea: perinteinen kermainen lohikeitto. Se on perinneruoka, joka on säilynyt edelliseltä yrittäjältä, Stiina Kuismalta. Muuten listalla on Portugalin kävijöille tuttuja ruokia, kuten esimerkiksi piripirikanaa sekä grillattua mustekalaa ja turskaa.

Hallin keskipisteessä toimivaa Ravintola Petiscariaa pyörittää Pekka Mesimäki portugalilaisen vaimonsa Marian kanssa. Kokit tulevat Portugalista.

Jazzmuusikkopiireistä tunnettu Mesimäki on nyt kahvilayrittäjä Toni Immosen kanssa puhaltanut halliin ja sen yrittäjäyhdistykseen aivan uutta tuulta. Immosen Zeberas Oy:llä on useita Robert’s Coffee -kahviloita. Hänen franchising-yrityksensä myynti näissä pisteissä kävi ennen koronaa kuudessa miljoonassa. Puhutaan siis kokeneesta, mutta vielä nuoresta yrittäjästä.

– Säpinää ja sutinaa, Mesimäki ja Immonen lupaavat.

Virallisemmin sanottuna: ”Haluamme tehdä Hietsun hallista todellisen ravintolakeitaan, jonne suunnataan, kun halutaan maittavaa irtiottoa arjesta.”

Tavalliselle kadun tallaajalle se näyttäytyy erityisestä hallin avautumisena ulos, kun terassit laajenevat aiemmista vuosista.

Keskelle toria avautuu kaupunkilaisille puulämmitteinen sauna.

Kuudelle halliyrittäjälle kymmenestä tulee ulos oma terassi. Lopputuloksena on yhteensä 280 asiakaspaikkaa.

Keskelle toria avautuu kaupunkilaisille puulämmitteinen sauna ja sen edustalle tuo vihreyttä siirtonurmi.

Kunhan vielä koronarajoitukset puretaan, kirpputori – josta Hietalahti on suorastaan maankuulu – voi jatkaa toimintaansa aikaisempien vuosien tapaan.

– Kirppis tuo väkeä, on kaksikon vankka näkemys.

Ohjelmistoon palaavat lisäksi tapahtumat, joita on ollut jo muutamia vuosia, kuten ”Viiniä ja tapaksia”.

Mesimäki ja Immonen lupaavat loppuvuodeksi ainakin kuusi erilaista tapahtumaa ja elävää musiikkia.

– Hallin tunnelmaa vaihdetaan valoilla ja musiikilla, Mesimäki kuvailee.

1900-luvun alussa rakennettu ja arkkitehti Selim A. Lindqvistin piirtämä halli on nähnyt viime vuosikymmeninä monenlaisia käänteitä. Ravintolahalliksi se muuttui jo kuusi vuotta sitten, mutta siitä huolimatta aina tulee joku ohikulkija ihmettelemään: Ai, onko tämä tällainen?

1990-luvun lopulla kaupunki tai oikeastaan sen virkamiehet ottivat harha-askeleen suunnittelupöytiensä ääressä. Hallista tehtiin remontin yhteydessä ”puhdasoppinen” luomuhalli. Se ei vain onnistunut. Vastuun virheestä kantoivat lopulta monet pienyrittäjät omasta kukkarostaan.

Luomuhallia seurasi pari vuotta toiminta antiikkihallina.

Välillä halli ehti toimia myös väistötilana Vanhan kauppahallin yrittäjille. Siltä ajalta sinne jäi Robert’s Coffee ja Soppakeittiö. Nyt hallista löytyvät portugalilaisen ravintolan lisäksi myös filippiiniläiseen, japanilaiseen, pohjoisvietnamilaiseen, meksikolaiseen ja italialaiseen ruokaan erikoistuneet ravintolat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut