Pikaratikka voi tuoda ongelmia Viikin kampuksen mittalaitteille – suojaukseen 10 miljoonaa euroa

Viikissä yliopistokampuksen herkkiä tutkimus- ja mittalaitteita pitää suojata tulevan raidejokerin aiheuttamalta tärinältä ja vaunujen kulun mukaan muuttuvalta sähkömagneettikentältä. Kustannusarvio on 10 miljoonaa euroa, josta suurimman osan muodostaa paalulaattarakenne Viikinkaarella, mikä vaimentaa pikaratikan vaunujen aiheuttamaa tärinää kadun kiinteistöissä. Eläinsairaalan kohdalle rakennetaan runkomelueriste.

Sähkömagneettikentän kompensoinnilla puolestaan pienennetään raitiotieradan aiheuttamaa vähäistä, mutta vaunujen kulun mukana muuttuvaa sähkömagneettikenttää, joka myös aiheuttaisi häiriöitä osaan tutkimuslaitteista.

HKL:n johtokunta käsitteli hankesuunnitelmaa keskiviikkona.

Kaupungin ja yliopisto ovat saavuttaneet asiassa keväällä 2021 neuvotteluratkaisun tarvittavista tärinävaimennuksen ratkaisujen tasosta. Samalla on sovittu, että kaupunki vastaa katurakenteisiin tehtävien tärinävaimennusrakenteiden ja sähkömagneettikentän kompensaatiorakenteen kustannuksista. Yliopisto vastaa omistamiensa rakennusten ja niiden käyttäjien edellyttämistä muutos- ja rakennustöiden kustannuksista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut