Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Malminkartanon legendaariset kuntoportaat purettiin – kuvat lähes tyhjästä mäestä, asukas: "Mietin, että kukahan mahtaa uskaltaa mennä"

Malminkartanonhuipun eli Malminkartanon jätemäen suosittujen kuntoportaiden perusparannus on edennyt siihen pisteeseen, että vanhat portaat on purettu.

Portaiden yläpäässä on alettu tehdä jo uusia portaita. Myös kaidetarpeita on tuotu paikalle. Tällä hetkellä portaiden kohta näyttää suorastaan karulta, koska tilalla on pelkkää maa-ainesta.

Mäen vieressä asuva Virva Valtari hämmästeli jyrkässä mäessä työskentelevää työkonetta.

– Mäen jyrkkyys näkyy hyvin, kun työkone on siellä. Mietin, että kukahan mahtaa uskaltaa mennä noin jyrkkään mäkeen koneen kanssa, Valtari hymähtää.

Tavoitteena on saada remontti valmiiksi heinäkuussa.

Portaat ja koko mäki ovat olleet jo pitkään Malminkartanon maamerkki. Portaat ovat olleet niin suosittuja, että niissä on usein jopa ruuhkaa.

Remontissa vanhojen portaiden tilalle rakennetaan uudet ja leveämmät. Portaat valaistaan.

Korkeusero alimman ja ylimmän portaan välillä on 60 metriä. Portaissa on 426 askelmaa. Portaiden viereen tulee sähköinen kävijälaskuri. Kunnostukseen on saatu rahoitusta ympäristöministeriön Lähiöohjelman kautta.

Alkujaan kuntoportaat oli tarkoitus korjata jo viime vuonna. Rakentamisen aloittamista siirrettiin urakasta tehdyn valituksen käsittelyn vuoksi.

Malminkartano on nimetty kaupunkiuudistusalueeksi. Kaupunki tähtää alueen täydennysrakentamiseen lähivuosina.

Helsinki on lähivuosina rakentamassa eri puolille kaupunkia uusia ja kunnostamassa vanhoja kuntoportaita. Helsingin Uutiset kertoi asiasta huhtikuussa.

Lue: Lauttasaaren uudet kuntoportaat kiinnostavat Ullanlinnaa ja Espoota myöten – "Aivan varmasti tulen kun ne avataan"