Nyt kukkii komeasti! Valkoisena hohtava magnolia on jopa kirsikkapuiden veroinen vetonaula – kartta näyttää, missä ne kasvavat

Magnolian kukinta on nyt parhaimmillaan Alppipuistossa. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Kirsikan vaaleanpunaiset kukat täyttävät väriloistollaan nyt niin Helsingin puistot kuin sosiaalisen median kuvavirrat.

Yhä useampi ulkoilija ihailee ja valokuvaa myös toista näyttävästi kukkivaa puuta, magnoliaa. Hohtavan valkoisena kukkiva puu on kirsikkaa harvinaisempi, joten yksittäisen puun luona saattaa olla paikoin jopa ruuhkaa. Magnolia löytyy muun muassa Alppipuistosta, jossa on myös lukuisia kirsikkapuita.

Alppipuiston huomiota herättävä magnolia on suosittu valokuvauspaikka. Aapo Siippainen

Helsingin kaupungin ylläpitämästä kartasta voi katsoa esimerkkejä, minne kaikkialle magnolioita on istutettu. Kaupungin mukaan lista ei täydellinen ja puita voi olla myös muualla.

Kartta näyttää, missä kaikkialla magnolioita on Helsingissä. Linkki tarkempaan karttaan kuvan yläpuolella olevassa linkissä. Helsingin kaupunki

Kaupungin puuasiantuntija Juha Raisio kertoo, että nopeasti lämmennyt kevätsää saa puut kukkimaan nopeasti. Hän arvioi keskiviikkona, että esimerkiksi kirsikan kukinta saattaa olla ohi parissa päivässä.

– Magnolian kukinta voi kestää kuitenkin hiukan pidempään myös lämpimällä säällä, hän sanoo.

Jos lämpötila kuitenkin viilenee lähipäivinä, voi myös kukinta kestää Raision mukaan kauemmin.

Kirsikkapuistoa kohennettu Roihuvuoressa: "Tulee yksi Helsingin komeimmista käyntikohteista" – tässä tuore arvio kirsikkapuiden kukinnassa

Vanhankaupunginkosken puistoon tulossa piknik-paikkoja – Näin kommentoivat alueen käyttäjät: "Köpiksessä ja Oslossa vastaavat paikat on jo herätetty henkiin"

"Perustukset ovat paikoin alkaneet pettää" – Suositun piknikpuiston tukimuuri remonttilistalle Helsingissä

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut