Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin saariin pääsee jälleen – Pihlajasaaren kesäkausi alkoi ilman juoksevaa vettä

Helsingin saaret kutsuvat nyt virkistäytymään ja vesireittiliikennöinti on käynnissä.

Uunisaareen liikennöivä Aava-Lines on aloittanut kuljetukset Uunisaareen, ja JT-Line aloitti kuljetukset Pihlajasaareen 8. toukokuuta.

Vesibussi kulkee Pihlajasaareen Merisatamasta ja Ruoholahdesta aluksi lauantaisin ja sunnuntaisin ja 22. toukokuuta alkaen joka päivä. Ensimmäisinä viikonloppuina Pihlajasaaressa ei saa vettä ja käytössä ovat ainoastaan kompostikäymälät vesijohtovaurion seurauksena. Ravintola Pihlajasaari avautuu näillä näkymin 22. toukokuuta.

Pörtö Line aloitti puolestaan liikennöinnin Sipoon ulkosaaristoon Kaunissaareen. Huomioitavaa on, että tänä kesänä Kaunissaaren lähtöpaikka on muuttunut ja uusi lähtöpaikka on Aurinkolahdenlaiturilla osoitteessa Aurinkoranta 7.

Tänä vuonna Pihlaja- ja Kaunissaaressa käteinen ei enää käy maksuvälineenä.

Vesiliikenne ulkoilusaariin jakautuu reittiliikenteeseen ja kiertoajeluihin, joista vastaavat yksityiset liikennöitsijät. Vesireittiliikennöintiin ja aikatauluihin voi yhä tulla muutoksia. Aikataulut, mahdolliset muutokset ja muut tiedot vesireittiliikenteestä kannattaa aina tarkistaa vesireittiliikennöitsijöiden nettisivuilta.

Viime kesänä Vartiosaareen pääsi Reposalmen yli sähkölautan kyydissä, ja tänäkin kesänä se on mahdollista. Vartiosaaren sähkölautta kulkee 15. toukokuuta alkaen lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10–21, ja kesäkuusta lähtien päivittäin.

Myöhemmin keväällä merellisen sesoingin kruunaavat Hakaniemen ja Kruunuvuorenrannan uudet vesiliikenneyhteydet, Kalasataman Parrulaiturista lähtevät lyhyet terassilaivaristeilyt, Vasikkasaaren maksuton vierasvenelaituri ja Helsinki Biennaali.

Helsingin merellisessä kehittämisessä seuraavia tärkeitä teemoja ovat entistä ekologisemman ja asiakaslähtöisemmän vesiliikenteen kehittäminen, itäisen saariston virkistyskäytön kehittäminen ja melojien palveluiden parantaminen alkaen rantautumispaikkojen merkitsemisestä.