Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Asukkaiden huoli nousi Kasarmitorilla: Jättiterassille iso muutos Senaatintoriin verrattuna –  "Jotain ääniä täytyy sietää"

Kasarmitori: Musiikki ei soi kesällä kuten Senaatintorin jättiterassilla.

Kasarmitorin kesäterassista on alkanut kuulua ensimmäisiä soraääniä, vaikka avajaisiin on vielä yli kuukausi aikaa.

Pikkuroballa asuva Seppo Koivula on huolissaan siitä, että kesäterassi ja kesäkatukokeilu vievät vähätkin parkkipaikat alueelta.

– Terassit kuuluvat puistoon, Sea Horsen terassi on viihtyisä esimerkki, hän sanoo.

Kaupungin mukaan Kasarmikatu ja Pohjoinen Makasiinikatu muutetaan yksisuuntaisiksi pihakaduiksi. Kadunvarsipysäköinnin määrä vähenee myös Fabianinkadulla.

–  Pysäköintipaikoille tuodaan sekä julkisia oleskelualueita että parklet-terasseja. Tontille ajoa ja huoltoajoa ei estetä. Pysäköintilaitokset pysyvät normaalisti käytössä, sanoo projektipäällikkö Henna Hovi.

Koivula kritisoi kaupunkia siitä, ettei asukkaita ole kuultu terassin suunnittelun yhteydessä.

Jotain ääniä on siedettävä.

Terassialueen organisoinnista vastaavan Helsingin Leijona Oy:n kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer sanoo, että kaupunki järjesti vuorovaikutustilaisuuden, jossa asukkaat pääsivät ääneen ja heitä kuunneltiin.

– Vastaanotto oli innostunut, että elävöitämme toria ja tuomme palveluita näin lähelle.

Kaupunki varmistaa, ettei tonteille ajo ja huoltoajo esty.

Kaupungin järjestämässä tilaisuudessa asukkaiden huolet kohdistuivat muun muassa terassilta kantautuviin ääniin.

– Äänien kanssa pitää olla varovainen. Senaatintorin terassilla oli viime kesänä musiikkia, mutta Kasarmitorille kovaäänistä musiikkia ei tule lainkaan. Tutkimme, millainen äänimaisema Kasarmitorille sopisi. Se voisi liittyä merelliseen Helsinkiin.

Senaatintorilla oli pienimuotoisia musiikkiesityksiä. Vastaavaa on luvassa Kasarmitorillekin.

– Jotain ääniä on siedettävä. Ne kuuluvat kaupunkielämään.

Bauer sanoo, että koronaturvallisuuden vuoksi terassille ei ole tulossa esiintymään yleisömagneetteja vaan ”yllätyksellistä ohjelmaa”.

Seppo Koivula ei pidä Kasarmitoria hyvänä paikkana terassille, koska julkisen liikenteen yhteydet ovat rajalliset. Hän pelkää, että paikalle tullaan sähköpotkulaudoilla, jotka jäävät kadulle lojumaan.

– Skuutteihin saa jo nyt kompastella viikonloppuisin, maanantaista puhumattakaan.

12. kesäkuuta aukeavalle Kasarmitorin terassille tulee yhteensä 12 ravintolaa. Paikkoja on 560. Senaatintorille mahtui enimmillään reilut 800 ihmistä.

Julkkikset ja ravintolajätit saivat lähes kaikki Kasarmitorin jättiterassin paikat – "Ei ollut missään tapauksessa valintakriteeri"

Nämä ravintolat valittiin Kasarmitorin terassille – luvassa bageleita, tacoja, hapanjuuripizzaa, mereneläviä...