Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki aikoo laittaa jälleen kiinteistöjään myyntiin – Listalla "haiseva päiväkoti", Aleksis Kiven mökki ja taidetalo

Helsinki aikoo jälleen laittaa jälleen myyntiin kaupungille tarpeettomia kohteita ja on julkaissut listan myyntiin tulevista kohteista.

Myynti on tulossa yhteensä kymmenen kohdetta eri puolilla kaupunkia. Myynnin valmistelua jatketaan kahden kohteen osalta.

Mukana ovat myös muun muassa Tapanilassa sijaitseva, Aleksis Kiven aikoinaan asuttama mökki, Kaivoshuvila Stansvikissa, Pukinmäen Taidetalo sekä Arabian kampuksella sijaitseva Metropolian rakennus, joka on jäämässä tyhjilleen.

Myyntilistalla on lisäksi Pohjolankadulla sijaitseva "haiseva päiväkoti", josta Helsingin Uutiset kertoi toukokuussa 2017.

Lue: Helsinki haluaa myydä haisevan päiväkodin – korjauksia vain pakon edessä

Osassa tapauksista rakennusten myyntiä on suunniteltu jo pitkään.

Kaupunkiympäristön toimialan rakennukset ja yleiset alueet -yksikön päällikkö Osmo Rasimus korostaa, että kyseessä on vasta lista kohteista, joita on harkittu myyntiin ja että myynti saattaa joissain tapauksissa kestää pitkään.

– Tämä ei tarkoita, että kohteet tulevat heti myyntiin. Osa edellyttää erilaisia toimenpiteitä ennen myyntiin saattamista.

Myyntipäätös koskee seuraavia rakennuksia:

Pohjolankatu 3, Käpylä

Metropolia (Tavi), Hämeentie 161, Arabia

Itäreimarinkuja 2, Vuosaari

Itäreimarinkuja 4, Vuosaari

Franzenin torppa, Tiilentekijänmäki

Kaivoshuvila, Koirasaarentie 25

Tornihuvila ja Alppimaja, Koirasaarentie 27

Nuottaniemen huvilat, 4 kpl, Lahdensivunpolku 10-16

Taidetalo, Unikkotie 4, Pukinmäki

Klaukkalanpuiston puutarhan kerhorakennus

Lue: Taidetalon toiminta vaarassa kaatua yllätysvuokriin

Lue: Kaupunki tiukkana: Taidetalon rahoitukseen ei vuokrahelpotusta

Lue: Suurin osa ehti tuhoutua – Laajasalon viimeiset huvilat yritetään pelastaa

Myynnin valmistelua jatketaan Villa Novillan ja Nummelan Sanatoriumin osalta.

Lista myyntiin tulevista kohteista on julkaistu kaupunkiympäristölautakunnan tämän viikon kokouslistalla. Lautakunta käsittelee myyntiasiaa kokouksessaan tiistaina.

Kaupunginhallitus päätti syksyllä 2017, että kaupunkiympäristölautakunta voi päättää kiinteistöjen tai rakennusten myynnistä ja vaihdossa luovuttamisesta, jos kauppahinta on enintään viisi miljoonaa euroa.

Kaupungin toimitilastrategian linjauksen mukaan kohteita, joilla kaupungilla itsellään ei ole käyttöä tai joiden omistamiseen ei liity muita strategisia syitä tai pitkän tähtäimen palvelutilatarpeita, voidaan myydään. Listalla olevien rakennusten myyntiä käsiteltiin jo vuosi sitten keväällä rakennusten arvottamistyöryhmässä. Päätös kohteiden asettamisesta myyntiin oli yksimielinen.