Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väri ei olekaan se tärkein peruste – Naiset perehtyvät ostajina auton yksityiskohtiin tarkemmin kuin miehet, kertoo tuore kysely

Naiset vaativat autolta paljon enemmän kuin miehet. Tuoreen kyselyn mukaan naiset pitävät useampia auton ominaisuuksia tärkeämpänä kuin miehet, jotka välittävät yksityiskohdista vähemmän.

Käytettyjen autojen myyntiin erikoistunut liikeketju Kamux kysyi autokauppaan liittyvistä asioista tammi-helmikuussa nettipaneelissa, johon vastasi noin tuhat henkilöä.

Kyselyn mukaan suhteellinen ero on erityisen suuri asenteissa kuntotarkastukseen ja siihen, että auto on hiljattain katsastettu. Naisista 60 prosenttia pitää erittäin tärkeänä sitä, että auto on kuntotarkastettu, miehistä vain 34 prosenttia.

Samaten se, ettei viimeisimmästä katsastuksesta ole kulunut liiaksi aikaa, on naisille erittäin tärkeää huomattavasti useammin kuin miehille.

– Myös erot taloudellisten seikkojen merkityksestä korostuvat sukupuolten välisissä vastauksissa. Esimerkiksi käyttökustannusten edullisuus ja auton pieni kulutus ovat naisille paljon tärkeämpiä asioita kuin miehille, sanoo Kamuxin Suomen aluepäällikkö Kari Pietarila tiedotteessa.

Pietarilan mukaan kysely kumoaa harhaluulon, että nainen valitsisi auton vain värin perusteella.

– Kun ottaa huomioon naisten kovemman vaatimustason ostajina sekä heidän paneutumisensa yksityiskohtiin, monelle taloudelle vaikuttaisikin olevan parempi, että ostopäätöksen tekijä olisikin talon rouva, hän toteaa.

Auton tärkeimpänä ominaisuutena pidettiin kyselyssä luotettavuutta. Sitä pitää erittäin tärkeänä seitsemän vastaajaa kymmenestä. Seuraavina tulevat turvallisuus ja miellyttävät ajo-ominaisuudet.

– Luotettavuus ja turvallisuus ovat aina kärjessä, kun kysytään auton tärkeimmistä ominaisuuksista. Se, että autoon voi luottaa, onkin suurin syy ostaa menopeli autoliikkeestä eikä yksityiseltä myyjältä. Autoliikkeellä on kuluttajansuojalain mukainen virhevastuu, jos autossa on myyntihetkellä vika, Pietarila kertoo.

Pietarilan mukaan erityisen kiinnostava havainto on se, että tavaratilan suuruutta ja sisätilojen muunneltavuutta pidetään tärkeämpinä kuin vuosi sitten. Hän arvelee sen liittyvän korona-aikana lisääntyneeseen sukulaisvierailujen, mökkimatkojen ja muualta kuin kotoa tehtävien etätöiden määrään.