Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Julkkikset ja ravintolajätit saivat lähes kaikki Kasarmitorin jättiterassin paikat – "Ei ollut missään tapauksessa valintakriteeri"

Kasarmitorin 12. kesäkuuta aukeavalle 560-paikkaiselle terassille tulee yhteensä 12 eri ravintolaa keskustan alueelta. Terassille ei otettu ravintoloita, jotka olivat viime kesänä Senaatintorilla.

Muutaman nyt valitun ravintolan taustalla on kuitenkin samoja ihmisiä ja yhtiöitä, jotka saivat ravintolan Senaatintorille jo vuosi sitten.

Ravintola Farougen omistajiin kuuluu Noho Partners -konserni, jonka ravintoloista Senaatintorilla oli Yes Yes Yes.

Julkkiskokki Henri Alénin tunnetuksi tekemän Muru Diningin ravintoloista vuorossa on nyt Finnjävel, kun viime vuonna terassilla oli Muru & Pastis.

Monen ravintolan takana on isoja Soupsterin (Locanda Scappi), We Are Groupin (Vin-Vin X Story), Olo Groupin (Baobao) kaltaisia suuria ravintolaryppäitä. St. George Bakery ja Ravintola Krog Roba ovat osa Kämp Collection Hotels -ketjua.

Hieman pienemmissäkin yrityksissä on taustalla julkisuudesta tunnettuja ihmisiä. Pompier Espan taustalla on juontaja Marco Bjurström. Tacotitan on perustanut Michelin-kokki Jouni Toivanen ja Linna Burgerin muusikko Jaakko Luomanen.

Yhteensä hakemuksia jätettiin 121. Terassialueen organisoinnista vastaavan Helsingin Leijona Oy:n kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer sanoo, että kaikkia on kohdeltu tasapuolisesti.

– Yhtään samaa ravintolaa tai kahvilaa kuin viime vuonna oli, ei ole nyt tulossa. Takana voi olla kuitenkin sama omistajuus. On selvää, että jotain ravintoloita on voitu valita niistäkin.

– Julkkiskokki ei ollut missään tapauksessa valintakriteeri. Menestys on tuonut monelle ravintoloitsijalle hyvää julkisuutta.

Bauer sanoo, että tunnetumpien nimien rinnalle on otettu ”nousijoita”.

– Halusimme erilaisia ravintolakonsepteja, jotka pystyvät palvelemaan aamusta iltaan ja olemaan houkuttelevasti esillä.

Tomi Björckin ravintoloista kesäterassilla on Lily Lee. Viime vuonna Senaatintorilla oli Björckin perustaman BW Restaurantsin Bakery-Eatery Levain. Björck kertoo, ettei hän kuuluu enää millään tavalla BW-yhtiöihin. Myöskään Levain ei ollut hänen projektinsa.

Björck kertoo Helsingin Uutisille, että uusi Kasarmitorin sijainti tuo hyvää vaihtelua kesäterassille.

– Se elävöittää eri alueita Helsingin keskustassa.

Björck asuu Australiassa, eikä hän ole varma pääseekö koronatilanteen vuoksi Helsinkiin lainkaan.

– Omistajista Serko Rantanen ja Ronny Malmberg pyörivät koko ajan menossa mukana. Me ollaan ideoitu menu ja juomat Taiwanin ja Hong Kongin katuruoasta ja fiiliksestä, Björck sanoo.

Asukkaiden huoli nousi Kasarmitorilla: Jättiterassille iso muutos Senaatintoriin verrattuna –  "Jotain ääniä täytyy sietää"

Juttua muokattu 18.5. Lisätty Peggy Bauerin titteli.

Nämä ravintolat valittiin Kasarmitorin terassille – luvassa bageleita, tacoja, hapanjuuripizzaa, mereneläviä...

Helsingin tulevan kesän jättiterassi kiinnosti ravintoloita jopa enemmän kuin Senaatintori – "Viime kesä näytti, että eivät ne ole rymypaikkoja"

Helsinkiin avataan "Suomen suurin burger-ravintola" – mallia otettu Senaatintorin jättiterassista

"Helsingin keskustan tyhjeneminen sinetöi päätöksen" – viiniguru avasi ravintolan arvohuvilaan