Roihuvuoren uusi stadion nostaa pesishuumaa Helsingissä – "Puitteet parantuvat kertaheitolla erinomaisiksi"

Superpesis: Roihuttarien nousijajoukkueessa suurin osa stadilaisia.

Täksi kaudeksi naisten Superpesikseen noussut Roihuttaret on valmis taistelemaan menestyksen puolesta.

– Haluamme kahdeksan sakkiin. Tiedämme myös, että se on mahdollista. Talven harjoituspelit menivät erinomaisesti, Pattijoelta lähtöisin oleva pelinjohtaja Tommi Nevala toteaa itsevarmasti kauden alla keskellä Roihuvuoren kentän remonttia.

Joukkueen nousun myötä seuran vuorovaikutus kaupungin kanssa kentän olosuhteisiin liittyen tuotti heti hedelmää. Roihuttarien väsynyt ”kotistadion” saa toukokuun aikana uuden ilmeen.

– Puitteet parantuvat kertaheitolla erinomaisiksi. Pelaajat saavat omat sosiaalitilansa ja katsomoon tulee peräti 320 katettua istumapaikkaa.

Sarjassa pelaa 13 joukkuetta. Sarjan sisällä on suuriakin joukkueiden välisiä tasoeroja. Roihuttarien talven harjoituspelit osoittivat, että joukkue pystyi haastamaan jopa kärkipään joukkueita.

– Jopa naisten pesäpallon Grand Old Man Jussi ”Nalle” Viljanen, hallitsevan Suomen mestarin pelinjohtaja, kehui otteitamme talvella halliturnauksessa, Nevala uhkuu intoa.

Joukkue on nuori, mutta myös stadilainen. Kuudentoista pelaajan ryhmässä on vain kolme matkapelaajaa, kaikki muut ovat helsinkiläisen pesäpallon kasvatteja.

Kahdeksan pelaajaa on B-tyttöjä, Roihuttarien kasvatteja, joukkueen kova- ja tarkkalyöntinen kotiuttajajokeri ja myös Pattijoella pesäpallokasvatuksen saanut Teea-Kaisa Vikiö laskee.

Molemmat pattijokiset kertaavat, että joukkueessa riittää nopeutta ja riittävää lyöntivoimaa.

– Puolustuspelaaminen ulkona on kuitenkin meidän todellinen vahvuutemme. Avauksen yhdeksikkömme on erittäin heittovoimainen. Lukkari ja hyvä etukenttä varmistavat, ettei vastustaja pääse rakentamaan juurikaan peliä niin sanotulla pienillä lyönneillä, Nevala kehuu omiaan.

– Varsinkin häntäpään porukoista tulemme ottamaan paljon pisteitä. 0-tilanteen pelaamisemme kestää vertailun Superin hyviin joukkueisiin. Siksi uskon, että olemme sarjan keskikastia.

Stadilainen pesäpallo voi hyvin.

– Lisenssipelaajien määrä kasvaa koko ajan. Roihu on onnistunut kokoamaan joukkueen kaikissa ikäryhmissä, tämä takaa jatkumoa edustusjoukkueen tulevaisuudelle, Vikiö tietää kokemuksesta Raumalla ja Pohjanmaalla.

Molemmilla on usko, että jos kesällä katsojia sallitaan upouuden katsomon lehtereille, niin roihuvuorelaiset kuin myös uudet pesäpallon ystävät löytävät uusitulle kentälle.

– Viime syksyn nousukahinoissa keräsimme parhaillaan jopa 500 fania katsomoon, pelinjohtaja muistuttaa.

Naisten Superpesis alkaa 1.6. – Roihuttarien ensimmäinen kotipeli on 9.6. Mynämäen Vesaa vastaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut