Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Messevää jenkkikanaa" – kaverukset Santtu ja Semon perustivat ravintolan Laulumiesten taloon, haluavat laajentaa Kallioon

Trendi: Broilerin suosio näkyy uusina ravintoloina.

Jopa kaiken nähneet ruokalähetit empivät sisääntuloa takapihalta roskiksien välistä porttikongiin ja rappuun, kunnes keittiöstä kuuluva musiikki paljastaa paikan oikeaksi.

Täällä on toiminut kolme kuukautta Chicken Joint -niminen ”cloud kitchen” eli ravintola ilman asiakaspaikkoja.

– Pikkujoulukaudella oli vielä jotain. Tammikuussa hommat loppuivat kokonaan, kertoo 16-vuotiaasta kokin hommia tehnyt ja Perhon käynyt Semon Välinen, 27.

Toimettomaksi hän ei halunnut.

Välisen liikekumppani Santtu Rytilä, 30, on ollut aiemmin myyntialalla. Kaverusten idea yrittäjyydestä syntyi aikoinaan lomamatkalla Thaimaassa. Sieltä on haettu myös oppia monta vuotta.

– Pyöritettiin ensin ihan muuta liikeideaa. Sitten päätettiin, että tehdään ”messevämpää jenkkikanaa”. Markkinoilla oli sille aukko, he selittävät ravintolasalissa, joka on remonttia vailla.

Kilpailijoikseen Välinen ja Rytilä mainitsevat muun muassa Boneless Fried Chickenit, KotKot Chicken -ruokarekan ja Chitir Chickenin.

KFC pysyy salaperäisenä Suomen ensimmäisen ravintolan sijainnista – "Työhakemuksia tuli satoja"

Keittiö ja überurbaani sijainti löytyivät koronan takia lopettaneesta Navy Jerry’sin tiloista Hietaniemenkadun ja Leppäsuonkadun nurkasta. Vanhat helsinkiläiset tuntevat sen Laulumiesten talona.

Kun he saivat käyttöönsä pöytälaatikossa olleen ravintolayhtiön, lähtö oli lentävä.

Legendaarisen helsinkiläisbaarin paikalle aukeaa "mättöravintola" – työntekijät havahtuivat uuteen ilmiöön 

Kiirettä on pitänyt vaikka markkinointibudjetti oli aluksi tasan nolla. Nyt on sentään tehty videota sosiaaliseen mediaan.

Ruokalähettien ohella keittiöön tupsahtaa välillä aikuisia alakoululaisten lasten kanssa. Selitys: Tiktok. Paikan ovat löytäneet myös ennakkoluulottomat kokeilijat.

– Kana on kotimaista HK:n broileria. Muut raaka-aineet haetaan tukusta ja Aasia-kaupoista. Asiakkaat ovat tarkkoja alkuperästä ja muun muassa halal-lihaa on kysytty, he kertovat.

Suunnitteilla on jo laajennus. Sali pitäisi saada auki ja ulos terassi. Myyntiin tulevat myös ”normibisset”, siiderit ja jotain mikä sopii tyyliin.

– Alle kuukaudessa, sanoo Rytilä.

Välinen vähän empii.

Seuraavaksi katsotaan toinen keittiö jostain Kallion suunnalta. Se olisi elintärkeä kuljetusten takia.

– Asiakaspaikatkaan eivät olisi pahitteeksi, he sanovat.

Julkkikset ja ravintolajätit saivat lähes kaikki Kasarmitorin jättiterassin paikat – "Ei ollut missään tapauksessa valintakriteeri"

Helsingin ytimeen aukeaa 25 oluthanan ravintola – naapuribaari pistää kuitenkin paremmaksi