Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pormestarin ja apulaispormestareiden palkankorotukset hylättiin – Vapaavuori vastusti

Kaupunginhallitus (KH) päätti hylätä esityksen pormestarin ja apulaispormestareiden palkankorotuksista.

KH käsitteli kokouksessaan maanantaina pormestarin ja apulaispormestareiden kokonaispalkkojen tarkistamisia valtuustokaudelle 2021–2025.

Tällä hetkellä Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) palkka on 14 636 euroa kuukaudessa. Palkkaan ehdotettiin 1300 euron lisäystä.

Apulaispormestareiden kokonaispalkaksi ehdotettiin 11 000 euroa kuukaudessa, nykyisellään he tienaavat 10 454 euroa kuukaudessa.

Esityksen hylkäyksen takana oli Nasima Razmyarin (sd.) ehdottama vastaesitys, joka sai äänestyksessä kymmenen ääntä.

– Kaupunginhallitus hylkää esityksen ja toteaa samalla, että tulevalla valtuustokaudella tulee valmistella selvitys, jossa tarkastellaan ylimmän virkajohdon ja heidän alaistensa palkkatasoa ja sen kilpailukykyisyyttä suhteessa vastaaviin tehtäviin muualla, KH:n lausunnossa todetaan.

Lue: Helsingin pormestarille ehdotetaan lisää palkkaa yli 1300 e/kk – myös apulaispormestareille korotus

Razmyarin mukaan pormestariston palkkojen korottaminen ei ole ajankohtaista.

– Tällä kaudella palkkoihin on tullut normaalit tasokorotukset ja se riittää. Kaupunginhallituksen tekemällä päätöksellä haluttiin, että tehdään laajempi kartoitus virkakunnan palkkatasosta eli onko Helsingin virkajohdolla kilpailukykyiset palkat ja miten palkkataso mahdollisesti vaikuttaa rekrytointiin. Kaupunginhallituksen on hyvä saada laajempi kokonaiskuva tilanteesta.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori jätti asiassa eriävän mielipiteen. Esitys mukainen äänestys poiki viisi ääntä.

Pormestarin sekä apulaispormestareiden nelivuotiskausi päättyy kesällä. Jatkajat valitaan kesäkuussa pidettävissä kuntavaaleissa.

Jan Vapaavuori on ilmoittanut, ettei hae jatkokaudelle.