Pormestarin ja apulaispormestareiden palkankorotukset hylättiin – Vapaavuori vastusti

Kaupunginhallitus hylkäsi manantaina esityksen Helsingin pormestarin ja apulaispormestareiden palkkojen korotuksista. Jan Vapaavuoren pormestari-pesti päättyy kesällä. Vapaavuori on ilmoittanut, ettei ole jatkossa käytettävissä. Agata Anttonen

Sanna Jompero-Lahokoski

Kaupunginhallitus (KH) päätti hylätä esityksen pormestarin ja apulaispormestareiden palkankorotuksista.

KH käsitteli kokouksessaan maanantaina pormestarin ja apulaispormestareiden kokonaispalkkojen tarkistamisia valtuustokaudelle 2021–2025.

Tällä hetkellä Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) palkka on 14 636 euroa kuukaudessa. Palkkaan ehdotettiin 1300 euron lisäystä.

Apulaispormestareiden kokonaispalkaksi ehdotettiin 11 000 euroa kuukaudessa, nykyisellään he tienaavat 10 454 euroa kuukaudessa.

Esityksen hylkäyksen takana oli Nasima Razmyarin (sd.) ehdottama vastaesitys, joka sai äänestyksessä kymmenen ääntä.

– Kaupunginhallitus hylkää esityksen ja toteaa samalla, että tulevalla valtuustokaudella tulee valmistella selvitys, jossa tarkastellaan ylimmän virkajohdon ja heidän alaistensa palkkatasoa ja sen kilpailukykyisyyttä suhteessa vastaaviin tehtäviin muualla, KH:n lausunnossa todetaan.

Lue: Helsingin pormestarille ehdotetaan lisää palkkaa yli 1300 e/kk – myös apulaispormestareille korotus

Razmyarin mukaan pormestariston palkkojen korottaminen ei ole ajankohtaista.

– Tällä kaudella palkkoihin on tullut normaalit tasokorotukset ja se riittää. Kaupunginhallituksen tekemällä päätöksellä haluttiin, että tehdään laajempi kartoitus virkakunnan palkkatasosta eli onko Helsingin virkajohdolla kilpailukykyiset palkat ja miten palkkataso mahdollisesti vaikuttaa rekrytointiin. Kaupunginhallituksen on hyvä saada laajempi kokonaiskuva tilanteesta.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori jätti asiassa eriävän mielipiteen. Esitys mukainen äänestys poiki viisi ääntä.

Pormestarin sekä apulaispormestareiden nelivuotiskausi päättyy kesällä. Jatkajat valitaan kesäkuussa pidettävissä kuntavaaleissa.

Jan Vapaavuori on ilmoittanut, ettei hae jatkokaudelle.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut