Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joko Helsingissä pitää pelätä asuntojen hinnan laskua? – "Kannattaa varautua siihen, ettei saa omiaan takaisin"

Vaikka pk-seudun asuntomarkkinat ovat käyneet korona-aikana huippukuumana, on asuntojen hintojen laskuun kuitenkin syytä varautua, kertoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen tiedotteessa.

Rantanen kertoo, että pk-seudun markkinoilla asuntojen hintojen nousu on ollut korona-aikana kovinta kymmeneen vuoteen ja vetovoimaisimmilla alueilla asunnoista on maksettu yli pyyntihintojen.

 – Nykyinen asuntojen hintojen nousutahti ei tule jatkumaan pk-seudulla enää pitkään, vaan päin vastoin uskon hintojen tilastollisesti hieman laskevan tai vähintäänkin nykyisen hintatason kehityksen pysähtyvän, Rantanen sanoo tiedotteessa.

 – Niiden, jotka ovat nyt maksaneet asunnostaan korkean hinnan ja suunnittelevat myyntiä seuraavan kahden vuoden aikana, kannattaa varautua siihen, etteivät he välttämättä tule saamaan omiaan takaisin. Poikkeuksena ovat tietyt vetovoimaisimmat asuinalueet Helsingissä ja Espoossa sekä uniikit kohteet.

Asuntosijoittajien hurja veroetu on poistumassa – Seuraako markkinoilla kaaos ja hintojen nousu vai tervehtyminen ja hintojen lasku?

Rantanen uskoo, että kesämökkien ja vapaa-ajan asuntojen kova kysyntä pysyy voimissaan ainakin sen aikaa, kun kesälomat vietetään Suomessa.

Kalasatamaan valmistui päät kääntävä luksustalo: "Mielenkiintoista nähdä, millaisia asukkaita sinne muuttaa" – arkkitehti kritisoi alueen rakentamista

"Toista tällaista ei varmasti Helsinkiin tule" – rantaviivan uudet asuintalot muuttavat maiseman