Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Palace nousi taas Suomen ykkösravintolaksi – helsinkiläiset ravintolat ahmaisivat äänestyksessä kymmenen kärkisijaa

Helsinkiläiset ravintolat veivät suvereenisti kymmenen ensimmäistä sijaa äänestyksessä Suomen parhaimmista ravintoloista. Yhdennelletoista sijalle ylsi turkulainen ravintola.

Ykkössijalle nousi jälleen keittiöpäällikkö Eero Vottosen luotsaama Ravintola Palace, joka äänestettiin maan parhaaksi toisena vuonna peräkkäin. Helsingin Etelärannassa sijaitseva fine dining -ravintola sai listauksessa ylivoimaisesti eniten ääniä. Palace äänestettiin myös voittajaksi kategoriassa Paras Ruoka.

Seuraavina olivat helsinkiläiset BasBas, Savoy, Alexanderplats ja Bardot. Horeca-alan ammattilaiset äänestivät vuoden ravintolahenkilöksi eli ”Ammattilaisten ammattilaiseksi” ravintoloitsija Henri Alénin.

Äänestykseen osallistui noin 300 ravintola- ja ruoka-alojen ammattilaista ja vaikuttajaa eri puolilta maata. Listan tulokset julkistettiin virtuaalisessa palkintojenjaossa YouTuben kautta Helsingin Messukeskuksessa torstaina.

Vuosittaisen listan ja äänestyksen toteuttaa horeca-alojen media Viisi Tähteä

Viisi Tähteä Median päätoimittaja Eeropekka Rislakki tunnustaa, että tässä tilanteessa työvoima- ja käsityövaltaisen ravintolan vieminen listan ykköseksi on Palacelta melkoinen uroteko.

– Äänestäjien perusteluita lukiessa käväisi mielessä, että Palace on Suomen ainoa kahden Michelin-tähden ravintola, jolla on yksi tähti. Suomen kaikki tähtiravintolat saattoivatkin olla enimmän osan aikaa avoinna koronarajoituksin samalla, kun Pohjois-Euroopan tähtiravintoloista yli 90 prosenttia oli kokonaan suljettuna, Rislakki perustelee tiedotteessa.

Suomen 50 Parhaan Ravintolan listalla on ravintoloita Espoosta, Helsingistä, Inarista, Kirkkonummelta, Posiolta, Oulusta, Rovaniemeltä, Tampereelta, Turusta ja Vaasasta. Maakuntien ykköspaikat peittosivat jälleen monet pääkaupungin klassikot ja uudet kokeelliset ravintolat.

Helsinkiin meni äänestyksessä kymmenen kärkisijaa ja kaikkiaan listan ravintoloista 36 on Helsingistä ja 14 muualta maasta.

Paras Helsingin ulkopuolinen ravintola oli sijalle 11 sijoittunut Kaskis Turusta. Kuusi ravintolaa on Turusta ja kolme Tampereelta.

Kaukaisin ravintola etelästä katsottuna on jälleen Aanaar Inarista sijalla 24.

Pohjois-Suomen ravintoloista listalla ovat mukana suoraan listalle noussut Gustav Kitchen & Bar Rovaniemeltä sijalla 15, Tapio Posiolta (20.), Ostroferia Oulusta (23.) ja Sky Kitchen & View Rovaniemeltä (32.).

Turku nousi selvästi maan kakkoskaupungiksi. Porvoo, Lahti ja koko Itä-Suomi putosivat kokonaan listalta.