"Aivan loistosijaintihan tämä on" – Helsingin kantakaupungista löytyy yhä autohuoltoliikkeitä

Yritys: Määräaikaishuollot työllistävät eniten Alppilan Autohuoltoa.

Alppitalon alakerrassa vuonna 1997 aloittanut Alppilan Autohuolto palkittiin vuoden 2021 uusmaalaisena palvelualan yrityksenä.

– Aivan loistava juttu, autokorjaamoalan yrityksille harvoin tulee tällaisia tunnustuksia, sanoo Alppilan Autohuollon perustaja ja toimitusjohtaja Taneli Hakkarainen.

– Meidät palkittiin varmasti siksi, että olemme tehneet kovasti töitä hyvän palvelun eteen, jatkaa jälkimarkkinointipäällikkö Erkki Toivio.

Alppilan Autohuollolla on toimipisteet nykyään myös Pitäjänmäellä ja Konalassa.

Suuren autohuollon sijainti kantakaupungin Alppilassa on harvinaista herkkua.

– Aivan loistosijaintihan tämä on, tästä on hyvät yhteydet joka suuntaan, sanoo Hakkarainen.

Hänen tietämänsä mukaan Alppitalon alakertaan rakennettiin alun perinkin autokorjaamotoiminnalle sopivia tiloja.

– Tässä taisi aikanaan olla Volvon kuorma-autokorjaamo ja maahantuonti. Meidän tullessamme tässä oli muitakin yrityksiä, mutta yksi toisensa jälkeen ne ovat lähteneet pois ja nyt koko alakerta on meidän käytössämme.

Palvelusta palkittu autohuolto mittaa asiakastyytyväisyyttä lähettämällä sähköpostilla kyselyn asiakkaille.

– Noin 30 prosenttia vastaa kyselyyn. Uutiskirjeemme avaa noin puolet sen tilanneista. Käymme saamamme palautteet läpi kuukausittain ja teemme tarvittaessa korjaustoimenpiteitä käytäntöihin. Palautteita käydään myös henkilökunnan kanssa läpi, henkilökuntaa meillä on kolmessa toimipisteessämme yhteensä noin 100, kertoo Toivio.

Alppilan Autohuolto on elokuusta alkaen 11 eri automerkin valtuutettu huoltoliike, tuolloin entisten joukkoon liittyvät myös Peugeot ja Citroën.

– Uuden automerkin valtuutettuna huoltoliikkeenä aloittaminen on aina useamman sadan tuhannen euron investointi.

Automekaanikot saavat jatkuvasti koulutusta maahantuojilta.

– Esimerkiksi Mercedes-Benzin valtuutettu huoltoliike meistä tuli 2005. Kun Volkswagenin osalta mitattiin taannoin korjaamojen palvelukykyä, ylsimme Euroopassa 100:n parhaan joukkoon, ainoana Suomessa, kertoo Hakkarainen aiemmista tunnustuksista.

Eniten autohuoltoa työllistävät määräaikaishuollot.

– Niidenkin suhteen maailma on muuttunut. Kun vielä 20 vuotta siten saattoi huoltoväli lyhimmillään olla joidenkin autojen kohdalla 5 000 kilometriä, on se nykyään useassa autossa jo 30 000 kilometriä.

– Ennen korjattiin autoa, kun siihen tuli joku vika. Nyt auton määräaikaishuollossa tehdään paljon enemmän kuin ennen ja katsotaan auto niin tarkkaan läpi, että se kestäisi huoltovälin seuraavaan määräaikaishuoltoon asti, Hakkarainen jatkaa.

Väri ei olekaan se tärkein peruste – Naiset perehtyvät ostajina auton yksityiskohtiin tarkemmin kuin miehet, kertoo tuore kysely

Helsingin kaupunki ottaa käyttöön liki 30 uutta sähköautoa

Helsingin kaduille pesiytyi sapettava ilmiö – tästä syystä kaupunki siirtää pois jopa lähes 800 autoa päivässä

Harvempi kuin joka kolmas muistaa tehdä tärkeän tarkastuksen kesärenkailleen tarpeeksi säännöllisesti – Tässä kuusi vinkkiä renkaiden ajokunnon varmistamiseen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut