Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Munkin seudulle halutaan uimahalli – asukasmäärän kasvu yhtenä perusteluna: "Kohtuullisen kokoisen kaupungin verran ihmisiä"

Munkkivuoressa asuva Martti Issakainen on tehnyt kunta-aloitteen uimahallin saamiseksi Munkkivuoreen. Hänen mielestään yksi sijoituspaikka hallille voisi olla vaikka tenniskeskuksen eteläpuolella oleva alue, joka nyt toimii jalkapallokenttänä.

– Talin liikuntapuistossa on paljon muitakin jalkapallokenttiä ja jalkapallohalli, lisäksi alueella on tenniskeskuksen lisäksi myös esimerkiksi keilahalli, Issakainen sanoo kävellessään alueella.

Kunta-aloitteessa hän ehdottaa, että Munkin seudulle ryhdyttäisiin suunnittelemaan ja sijoittamaan kaavaan uimahallia sekä siihen liittyvää muuta infraa. Ensimmäinen vaihe on sopivan hallin sijaintipaikan valitseminen ja sijoittaminen kaavaan. Sen jälkeen olisi konkreettisen projektisuunnittelun aika.

– Helsingin kaupungin suunnitelma asemakaavamuutoksesta Munkkivuoren pohjoisosaan etenee. Uusi kaava ja siinä suunnitellut rakennushankkeet merkitsevät Munkin seudulle noin 15 000 asukasta lisää. Kun otetaan huomioon alueen nykyinen väestö, tulee Munkin seudulla asumaan noin 40 000 ihmistä, kohtuullisen kokoisen kaupungin verran, perustelee Issakainen uimahalli-ideaa.

Munkkivuoren alueelle on rakennettu vuosien saatossa merkittävä urheilu- ja liikuntaklusteri golfkenttineen, keila-, squash-, tennis- ja jalkapallohalleineen. Kaikki niistä ovat Issakaisen mukaan kohtuullisen tehokkaassa käytössä. Munkin seutu on Issakaisen mielestä luonnonläheisyytensä ja muun muassa edellä mainittujen urheilu- ja liikuntamahdollisuuksien vuoksi suosittu ja viihtyisä asuinalue. Korkean tason viihtyvyys- ja vetovoimatekijöistä sekä niiden kehittämisestä on Issakaisen mielestä pidettävä huolta myös tulevaisuudessa.

– Alueella asuu runsaasti seniori-ikäisiä ihmisiä. Heidän mahdollisuutensa hyödyntää eri palloiluhalleja ovat rajalliset. Sen sijaan uimahalli loisi kokonaan uudet liikuntamuodot kaiken ikäisille koululaisista eläkeläisiin: uinti, vesikävely, vesijumppa ja saunominen. Myös muita sopivia toimintoja voisi suunnitella ja kehittää samaan yhteyteen, Issakainen jatkaa aloitteessaan.

Eikä ideointi jää pelkästään uimahallitasolle, vaan Issakaisen mielestä spa-tyyppinen monitoimikeskus olisi yksi vaihtoehto.

– Miksi matkustaa merta edemmäs kalaan, kun sama asia voitaisiin hoitaa lähellä Helsingin keskustaa, hän kysyy aloitteessaan.

Issakainen ihmettelee sitä, että uimahallia ei ole saatu alueella aikaan jo kauan sitten. Jokainen tietää, että uimahallin on sijaittava lähellä ja hyvien liikenneyhteyksien päässä.

– Logistiikan kannalta Munkkivuoren alue olisi keskeinen paikka. Raitioliikenne tulee Huopalahdentielle ja siitä jatkumaan aina kauppakeskus Kaareen saakka. Raidejokeri, sekä junien syöttöliikenteen keskuspaikka Valimon alueella tuovat joustavat mahdollisuudet myös lähialueella asuville hyödyntää tulevan uimahallin palveluja.

Uimahallia voisivat käyttää esimerkiksi aamupäivisin eläkeläiset, päiväsaikaan koululaiset ja aamuvarhain sekä iltaisin työssä kävijät. Issakaisen mukaan uimahallihanketta tukevat muun muassa Länsi-Helsingin seniorit, Munkkiniemen kansalliset seniorit sekä Länsi-Helsingin yrittäjät.

Hanketta tukemaan on myös luotu nettiin tukiadressi, johon jokainen voi käydä antamassa tukensa ja kirjoittamassa nimensä.