Munkkiniemen uimarannalle halutaan uusi vessa ja mattolaituri – "Merituuli viilentäisi pesijöitä"

Ideat: Osallistuvassa budjetoinnissa Länsi-Helsinkiin on jyvitetty 1,2 miljoonaa euroa.

Munkkiniemen uimarannan tuntumassa on Bajamaja, mutta ei vesivessaa, joka olisi auki ympäri vuorokauden. Jussi Vehkasalo
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Helsingin kaupungin osallistuvassa budjetoinnissa on koko kaupungin alueella käytettävissä tällä kertaa 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen.

OmaStadi-nimellä kulkevassa osallistuvan budjetoinnin järjestelmässä läntisen suurpiirin alueelta – johon kuuluvat muun muassa Munkkiniemi, Munkkivuori, Pikku Huopalahti sekä Kuusisaari ja Lehtisaari – erilaisia kaupunkilaisten ehdotuksia varojen käyttöön saatiin 61 kappaletta. Rahaa läntiseen suurpiiriin on käytettävissä yhteensä 1,2 miljoonaa euroa.

– Oli hienoa huomata, että mukana oli useampi nuorten ideoihin perustuva ehdotus ja että keskustelua on syntynyt ehdotusten innoittamina, toteaa läntisen suurpiirin stadiluotsi Silja Lindblad.

Ideointivaiheen jälkeen OmaStadissa oli vuorossa yhteiskehittämisvaihe, joka jatkui 21. toukokuuta asti. Yhteiskehittämisvaiheessa kaupungin asiantuntijat ja ehdotusten tekijät kehittivät ehdotuksia OmaStadi-nettisivuilla ja virtuaalisissa työpajoissa.

Uimarannan ohi kulkevan tien varressa sijaitsee tätä nykyä Bajamaja. Jussi Vehkasalo

Mitä Munkkiniemen suunnalle sitten esimerkiksi on ehdotettu? Munkkiniemen uimarannalle ainakin halutaan parannuksia, se on suosittu ajanviettopaikka kesäkaudella. Uimarannalle ehdotetaan vesivessaa joka olisi auki ympäri vuorokauden. Helsingin kaupunki on vastannut ehdotukseen, että tummanvihreä yleisö-wc sopisi uimarannalle.

Munkkiniemen uimarannasta länteen, Ritokallionpolun länsipäässä sijaitsee uusi urbaani nuotiopaikka, joka on edellisen OmaStadi-kierroksen toteutunut idea Munkkiniemen alueella.

Yksi ehdotus koskee viemäröidyn matonpesupaikan perustamista, paikka voisi olla Munkkiniemen rannassa nykyisen mattolaiturin läheisyydessä tai Pikku Huopalahden ranta-alueella. Paikassa tulisi olla useita pesupaikkoja, josta vedet ohjautuisivat viemäriin. Lisäksi tulisi olla mattojen kuivaukseen tarkoitettuja kuivaustelineitä ja mahdollisesti mattomankeli.

– Paikan tulisi sijaita meren rannalla, jotta merituuli viilentäisi pesijöitä ja kuivaisi mattoja ja toisi tunnelman mattolaiturilla pesusta, ehdottaja kuvailee.

Ritokallionpolun länsipäässä sijaitseva urbaani nuotiopaikka ideoitiin OmaStadissa. Jussi Vehkasalo

Munkinpuistoon halutaan painovastuksellisia kuntotelineitä, tähän ehdotukseen kaupunki on vastannut, että puistoon on suunnitelmien mukaan tulossa ulkoliikuntapaikka Nuottapolun päähän, puiston rakentaminen on aikataulutettu alkamaan vuodelle 2024.

Munkkivuoreen halutaan koirapuisto, paikaksi ehdotetaan Talin jalkapallokenttien ja perhepolun välistä aluetta. Talinhuipulle toivotaan kuntoportaita, mutta ne ovat kaupungin mukaan jo tulossa, toteutusajankohta on todennäköisesti lähivuosina.

– Kesällä asiantuntijat laskevat kustannusarvioita ehdotuksille, syksyllä kaupunkilaiset saavat äänestää siitä, mitkä ehdolla olevista ideoista toteutetaan, Lindblad jatkaa.

Äänestykseen voivat osallistua kaikki 12 vuotta tänä vuonna täyttävät ja sitä vanhemmat.

Kaupungin uimarannoille tulossa syvyyskarttoja – Taustalla viime kesän traagiset onnettomuudet

Uimasuositus hämmentää Helsingissä – miksi suosittuja rantoja on vältettävä koko kesän ajan? "Meille annettiin kaksi vaihtoehtoa"

Vältä uimista näillä Helsingin uimarannoilla! Suositus voimassa koko kesän – taustalla suolistoperäinen bakteeri

Jätkäsaareen luodaan liki tyhjästä uimaranta, jonka viereen tulee kelluva kylpylä, ravintola ja "muscle beach" – Nämä haasteet suunnittelijoiden on ratkaistava

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut