Ravintolasäännöt koettelevat myös alalla työskenteleviä: "Kyllä tämä vähän syö ihmistä", sanoo Victoria – Jonna arvioi rajoitusten olevan poliittista peliä

Ravintolat: Ison Roobertinkadun terasseilla oli kovaa tunkua jo huhtikuussa.

Toukokuun aurinkoiset ja kuumat päivät saivat myös Punavuoren terassit täyttymään. Itse asiassa terassielämä alkoi jo huhtikuun puolella, sillä vappuaatoksi 30. huhtikuuta sattui sen verran kesäinen päivä, että osin ylioppilashattuiset terassiasiakkaat valtasivat Ison Roobertinkadun terasseja aattoiltapäivänä.

Toukokuun puolivälin kuumat, peräti helteiset päivät saivat terassit jälleen täyttymään monessa kohtaa Punavuorta.

– Hyvä sää sai tulemaan terassille. Ja haluamme tukea ravintolayrittäjää näinä hankalina aikoina, sanoi Jonna Tykkyläinen Ison Roobertinkadun The Riffin terassilla.

Hän oli asettunut istumaan terassille ystävänsä Victoria Taimanovan kanssa.

– Olemme molemmat töissä ravintola-alalla. Kyllä tämä vähän syö ihmistä, kun tuntuu, että koronarajoitukset eivät enää ole pandemian hillitsemiseksi vaan poliittista peliä, Tykkyläinen jatkoi.

Ihmisten jaksaminen ei enää riitä.

Victoria Taimanova harmitteli sitä, että päätöksiä ravintoloita koskevista koronarajoituksista ei toukokuun alkupuolella saatukaan siinä aikataulussa mitä oli toivottu.

– Koronatilanteen suhteen toivon, että mennään enemmän viime kesän suuntaan, vaikka eihän sekään ollut normaali kesä, ravintoloissa oli rajoituksia asiakasmäärissä ja aukioloajoissa, Taimanova sanoi.

"Tämä on kiva aloitus päivään" – Muovikelmusämpylät vaihtuivat haudutettuihin jyväpuuroihin: aamupalakulttuuri kukoistaa nyt Kalliossa ja Punavuoressa

– Toivottavasti koronarokotukset toisivat sen laumasuojan ja tilanne saataisiin normalisoitumaan, totesi puolestaan Tykkyläinen.

Hän on ollut ravintoloiden koronarajoitusten vuoksi lomautettuna.

– On tämä tosi turhauttavaa, on alkanut huomata, että ihmisten jaksaminen ei enää riitä ja mielenterveys alkaa prakata, Tykkyläinen tuumi.

Tunnelmiin vaikuttaa myös se, että ravintolat ovat ihmisille paikkoja, joissa näkee muita ihmisiä ja ollaan sosiaalisessa kontaktissa.

– Helpompihan se on mennä porukalla ravintolaan syömään, kuin että joku tekee ruokaa kotona ja kutsuu kylään. Eikä ruoan tilaaminen kotiin ravintoloista ole sama kuin syöminen ravintolassa, ruoka kärsii kuljetuksesta, se voi olla haaleata mössöä, Taimanova totesi.

Naiset kertoivat kyllä tilanneensa ruokaa kotiin, mutta ei mitään fine diningia, juuri sen vuoksi, että ruuan laatu kärsii kuljetuksessa.

"Messevää jenkkikanaa" – kaverukset Santtu ja Semon perustivat ravintolan Laulumiesten taloon, haluavat laajentaa Kallioon

Fredrikintorin Green Hippo Caféssa istunut Markku totesi, että ravintoloiden koronarajoitukset eivät häntä kovin paljon olleet häirinneet, koska ravintoloissa ei tule paljon muutenkaan käytyä.

– Luulen, että ravintoloitsijat ovat nyt tyytyväisiä, kun terassit ovat auki. Asiakkaat uskaltavat tulla terassille, vaikka sisätiloihin eivät ehkä koronan takia halua mennä, hän mietti.

Tulevan koronatilanteen suhteen Markku arveli, että paljon on vielä epävarmuustekijöitä.

– Voi tulla uusia virusmuunnoksia. Rajoilla pitäisi olla joku pakkotestaus, mutta Suomen laki on niin monimutkainen, että sellaista ei saada aikaiseksi, hän sanoi.

Julkkikset ja ravintolajätit saivat lähes kaikki Kasarmitorin jättiterassin paikat – "Ei ollut missään tapauksessa valintakriteeri"

Nämä 9 burger-ravintolaa tulevat Rautatientorin jättiterassille – joukossa Helsingin parhaaksi valittu

Kaisaniemen entisöinti voi viedä kaksi vuotta – Airi Kallio antaa Suomen vanhimmalle ravintolalle uuden elämän Cajsan Helmenä

Erikoiseen paikkaan avattu olutterassi sai sadat ihmiset liikkeelle Helsingissä – jono jopa tunnin: "Suosio ei yllättänyt"

Keittokirjailija kokkaa itse, sillä tilatussa ruoassa hinta ja laatu eivät kohtaa – "Minulla ei ole edes mikroaaltouunia"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut