Helsingin Talinrantaan nousee uusia kerrostaloja – paikalla oli aikanaan vedenpuhdistamo

Asuminen: 1990-luvulla rakennetulla asuinalueella oli jäänyt tontti rakentamatta.

Talinrantaan on tulossa pitkästä aikaa uutta rakentamista. Rakennusyhtiö NCC rakentaa Helsingin asuntotuotantotoimistolle kolme hitas-kerrostaloa ja autohallin Muusanpolulle. Uusiutuvalla energialla lämpenevä kohde valmistuu alkuvuodesta 2023, urakan arvo on noin 15 miljoonaa euroa.

Muusantorin pohjoispuolella oleva Muusanpolun tontti kaavoitettiin alun perin kulttuuritoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueeksi, mutta alue muutettiin asuinrakentamiselle.

Tontilla sijaitsi Talin jätevedenpuhdistamon konehalli sekä kaksi lietesiiloa, jotka suunniteltiin kunnostettavaksi taide- ja käsityötarkoituksiin. Rakennukset on sittemmin purettu ja tontin maaperä kunnostettu.

Jätevedenpuhdistamo toimi vuosina 1957–1986. Yhdyskunta- ja teollisuusjätevesien käsittelyn lisäksi alueella varastoitiin öljyisiä jätevesiä ja -lietteitä.

Talinrannan jo rakennetun alueen sisälle ei ole tällä tietämällä tulossa muuta täydennysrakentamista kuin nyt rakennettavat Muusanpolun kerrostalot.

Golfkentän tarpeet huomioidaan.

– Munkkivuoren alueelle on jo pitkään ollut tekeillä alueen suunnitteluperiaatteet, ne ovat edelleen selvitys- ja kartoitusvaiheessa, kertoo Helsingin kaupunkiympäristön toimialan arkkitehti Marina Fogdell.

Hän työskentelee asemakaavoituksen läntisessä alueyksikössä.

– Uudisrakentamismahdollisuutta tutkitaan Talinrannan, Talin golfkentän ja Munkkivuoren väliselle alueelle, Taiteentekijäntien molemmin puolin niin, että golfkentän tarpeet huomioidaan. Myös kevyen liikenteen reittien on tarkoitus säilyä alueella, Fogdell jatkaa.

– Asunto-osakeyhtiö Helsingin Muusanpolkua voi syystä kutsua täydennysrakentamisen helmeksi. Asukkaat pääsevät aikanaan asumaan valmiiseen ja toimivaan kaupunkirakenteeseen, sanoo uudistuotannon yksikön päällikkö Merja Rukko Helsingin kaupungin asuntotuotannosta NCC:n tiedotteessa.

Tiilimuurattu kerrostalokokonaisuus rakennetaan Munkkiniemen vanhan vedenpuhdistamon tontille. Korttelin suunnittelun lähtökohtana on ollut sen asettuminen luontevaksi osaksi 1990-luvulla suunniteltua ja toteutettua Talinrannan aluekokonaisuutta. Kortteli noudattaa muodoltaan ja mittakaavaltaan alueella tyypillisiä pientä ja polveilevaa rakennetta.

Tontilla olevan mäen lakialue säilytetään istutettuna ja vihreänä korttelialueen sisäpihana. Asunto-osakeyhtiö Helsingin Muusanpolkuun valmistuu yhteensä 66 asuntoa kahteen viisikerroksiseen ja yhteen kuusikerroksiseen taloon.

Autohallin lattian alle asennetaan maalämpökaivot, joiden tuottamaa energiaa hyödynnetään talojen lattialämmitykseen. Lisäksi kohteeseen tulee aurinkopaneeleja katolle. Autohallin kannen päälle tulevaan piharakennukseen rakennetaan viherkatto.

Katri Suomelaa ei haittaa myyjättömyys alueelle avautuneessa kaupassa – "Voi sen maitotölkin käydä hakemassa, jos se puuttuu"

Uusi suomalainen kauppaketju pyysi asiakkaita äänestämään tuotteita hyllyyn – näin Top3-listat eroavat eri puolilla Helsinkiä

Posti sai tarpeekseen jatkuvista valituksista:  Helsinkiläiselle ostarille avattiin "paketti-ihme"  – Elisa huomasi muutoksen heti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut