Nyt se on varmaa, kokoontumisrajoitukset lievenevät Uudellamaalla – Sisätilaisuuksien raja vaihtelee rajusti sairaanhoitopiirin sisällä

Kokoontumisrajoitukset lievenevät Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kesäkuun alusta lähtien, päätti Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi).

Tämä tarkoittaa, että Uudellamaalla voi ensi viikon tiistaista lähtien järjestää enintään 50 hengen ulkotilaisuuksia. Sisätilaisuuksien osallistujarajoitus vaihtelee roimasti riippuen siitä, missä päin Husin aluetta ollaan.

Länsi-Uudellamaalla (Hanko, Karkkila, Lohja, Raasepori) voi järjestää huomisesta alkaen sisätiloissa 20 hengen kokoontumisia, mutta kesäkuun 1.–15. päivinä jo 50:n.

Muualla Husin alueella voi tiistaista 25. toukokuuta lähtien järjestää sisätiloissa enintään 10 hengen kokoontumisia ja sama raja pätee myös kesäkuun parilla ensimmäisellä viikolla.

Avi päätti myös muuta aluettaan koskevista rajoituksista.

Pahimmalla epidemia-alueella Päijät-Hämeessä on 1.–15. kesäkuuta 10 henkeä sekä sisällä että ulkona. Sama rajoitus jatkuu Kanta-Hämeessä kesäkuun puoliväliin.

Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella jatketaan 15.6. asti nykyistä rajoitusta, jonka mukaan enintään 20 (kahdenkymmenen) hengen kokoontumisia voi järjestää sisä- ja ulkotiloissa

Rajoitukset koskevat yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Määräykset eivät koske yksityisiä tilaisuuksia, kuten illanviettoja ja perhejuhlia. Avi kuitenkin toivoo, että yksityisissä tilaisuuksissa huomioitaisiin sairaanhoitopiirien suositukset.

– Alueilla, joilla epidemia laantuu, rajoituksia päästään purkamaan asteittain. Päätöksissä olemme huomioineet myös sosiaali- ja terveysministeriön tämänhetkisen ohjauksen, kertoo tiedotteessa aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

– Päätöstemme sisältö harkitaan kuitenkin aina tapauskohtaisesti alueellisten koronakoordinaatioryhmien tilannetiedon valossa. Epidemiatilanne muuttuu nyt nopeasti ja myös ministeriön ohjaukseen voi olla odotettavissa muutoksia, jos hybridistrategian päivitys etenee. Tämän vuoksi päätökset on tehty vain kesäkuun puoliväliin asti.

Kokoontumisten järjestäjän täytyy noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniajärjestelyistä.

Myös niin sanottu turvavälivaatimus jatkuu suurimmassa osassa Etelä-Suomea. Määräyksen mukaan asiakkailla tai osallistujilla tulee olla tosiasiallinen mahdollisuus pitää turvallinen etäisyys muihin ihmisiin.

Turvavälimääräys pysyy voimassa Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja pääosassa Husin aluetta 15. kesäkuuta saakka. Poikkeuksena ovat Hangon, Karkkilan, Lohjan ja Raaseporin alueet, koska näissä epidemiatilanne on parempi.

Muokattu 24.5.2021 kello 16.02: Poistettu alusta muut sairaanhoitopiirit kuin Hus ja lisätty myöhempään kohtaan "avi päätti myös muuta aluettaan koskevista rajoituksista"

Kokoontumisrajoitukset lieventymässä pääkaupunkiseudulla kesäkuussa – Eri rajoitukset ulos ja sisään

Lapset ja nuoret pääsevät taas yöleireille, eläkeläiset uimaan – Näillä kaikilla tavoilla koronasäännöt höllentyvät pääkaupunkiseudulla ensi viikolla

Mainos: Leijona Catering Oy

Mainos: Leijona Catering Oy

Töihin Leijona Cateringiin!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut