Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Joka neljäs kuntavaaliehdokas Helsingissä on sitä mieltä, ettei nuorten väkivalta ole huolestuttavan yleistä - "Koulun pihoilla on vallittava nollatoleranssi kiusaamiseen"

Kuntavaalit: Pienemmät luokkakoot, harrastukset, turvallinen koti, opiskelupaikka ja kiusaamisen nollatoleranssi ennaltaehkäiseviä toimia.

Alaikäisten tekemät ryöstöt ovat lisääntyneet pääkaupunkiseudulla. Vuoden aikana on kerrottu useista vakavista väkivallanteoista, joissa tekijänä on ollut alaikäinen.

Lähes 70 prosenttia Helsingin Uutisten vaalikoneeseen vastanneista kuntavaaliehdokkaista on sitä mieltä, että nuorten väkivalta on Helsingissä huolestuttavan yleistä.

25 prosenttia vastaajista on väitteen kanssa eri mieltä.

Nuorisorikollisuudessa uusi ilmiö: Lapsi saattaa sanoa että "ei vasikoi" kaveriaan – koston pelossa myös uhri voi vältellä poliisia

Eniten nuorten väkivaltainen käytös huolestuttaa perussuomalaisten ja kokoomuksen ehdokkaita. Vähiten vasemmistoliiton ehdokkaita.

– Paha olo ja päihteet ovat lisääntyneet nuorten keskuudessa. Nuorten tulisi saada apua ja hoitoa viipymättä. Pienemmissä luokissa oppilaiden pahoinvointi huomataan herkemmin, kommentoi Johanna Valkeavirta (ps.).

– Jokaisella nuorella pitäisi olla oikeus mieluisaan harrastukseen, turvalliseen kotiin ja mielekkääseen opiskelupaikkaan, toteaa kokoomuksen Kristiina Kokko.

Katoaako Helsingin ytimen imu? – Näin vastataan HU:n vaalikoneessa: "En ole vielä törmännyt kaupungin keskustaan, josta autot tekisivät viihtyisämmän"

Demareiden Timo Harakka ei tuijottaisi näyttäviä, mutta harvinaisia rikoksia. Hänestä tärkeää on estää kiusaamisen eskaloituminen vainoamiseksi ja systemaattisen alistavaksi väkivallaksi.

– Koulujen pihoilla on vallittava nollatoleranssi, Harakka toteaa kiusaamisesta.

– Nuorten väkivaltarikollisuus on ollut laskussa vuoden 2011 jälkeen. Yleisyys ei nyt ole päällimmäinen huolenaihe, vaan entistä harvempien tapausten raakuus, kommentoi vasemmistoliiton Veera Luhtala.

Lue vielä: Halla-aho: Rivipoliisit kertovat aivan toisenlaisesta todellisuudesta kuin viralliset tiedotteet – Näin poliitikot kommentoivat jengiväkivaltaa

"Todennäköisempää, että pelkkä tilastopiikki, mutta ei se tässä vaiheessa lohduta" – Helsingin poliisi huolissaan nuorison teräaseiden käytöstä ja väkivallasta, jolle ei näy loppua

Syöpäsairas Helena, 74, teki rikosilmoituksen, kun teini-ikäinen poika yskäisi tahallaan hänen kasvoilleen – näin vastaa Helsingin poliisi "koronarikoksista"

Joukkoliikenteen lipunhintojen nostolle täystyrmäys – näin Helsingin kuntavaaliehdokkaat vastaavat vaalikoneessa