Päätoimittaja Kannala: Annetaanko apulaispormestarin salkkua vaalien kolmoselle vai ei?

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannalan mielestä vaalituloksen mielenkiinto kohdistuu siiihen, mikä puolue on kolmanneksi suurin ja tuoko kolmossija pormestarin salkkua vaiko ei. Johanna Erjonsalo

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala pohtii pääkirjoituksessaan, annetaanko Helsingissä apulaispormestarin salkkua vaalien kolmoselle vai päädytäänkö pääkaupungissakin Tampereen malliin, mikäli perussuomalaiset ovat vaalien kolmosia.

– Tampereella on ollut Helsinkiä pidempään käytössä pormestarimalli. Siellä on jo totuttu niin sanottuun valtakoalitio ja oppositio -malliin. Nyt sama voi rantautua myös Helsinkiin, jos perussuomalaiset on kolmanneksi suurin, mutta heidät pelattaisiin ulos pormestaripaikoilta.

Kahden suurimman puolueen paikan ottanevat vihreät ja kokoomus.

– Täysin turvassa ei ole myöskään kokoomus, sillä Helsingin Uutisten tietojen mukaan vasemmistossa on väläytelty tosissaan myös mahdollisuutta vihervasemmistoblokin rakentamiseen, jos vaalitulos antaa siihen mahdollisuuden, Kannala kirjoittaa.

Lue koko pääkirjoitus täältä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut