Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kilpailukykyiset hinnat, monikielinen palvelu – Tätä yhdistyvät osuuspankit lupaavat uusmaalaisille asiakkaille

Uudenmaan osuuspankkien yhdistyminen tarkoittaisi asiakkaille entistä parempaa palvelua, lupasivat pankkien toimitusjohtajat keskiviikkona puolilta päivin pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

OP Itä-Uudenmaan toimitusjohtaja Mauri Molander sanoi, yhdistymisen ajatuksena oli edistää hyvää asiakaskokemusta ja ryhtyivät miettimään, millä rakenteilla tämä toteutettaisiin.

– Osuuspankkien pitää perustehtävänsä mukaan pystyä tarjoamaan omistaja-asiakkaille kilpailukykyiset hinnat. Haluamme vaurastuttaa suomalaisia, hän mainitsi.

Suomeksi ja ruotsiksi puhunut Molander sanoi, että uusi osuuspankki palvelisi monella kielellä, joista hän mainitsi suomen, ruotsin ja englannin. Tähän pystytään hänen mukaansa paremmin isossa pankissa.

OP Helsingin toimitusjohtaja Jarmo Viitanen sanoi, että yhdistymällä pankit voivat taata asiakkaille kilpailukykyiset palvelut pitkälle tulevaisuuteen.

– Tavoitteena meillä on Suomen vetovoimaisin pankki.

Viitasen mukaan tavoitteena on olla Uudellamaalla markkinajohtaja, joka myöntäisi Uudellamaalla 40 prosenttia asuntolainoista.

OP Uusimaan toimitusjohtaja Jussi Huttunen puolestaan kertoi, että pankin tavoitteena on valloittaa entistä suurempi osa niin henkilö- kuin yritysasiakkaidenkin pankkiasioista.

Tiedotteen mukaan yhdistyminen ei aiheuttaisi muutoksia nykyisiin asiakassuhteisiin tai palveluverkostoon. Tiedotustilaisuudessa vakuutettiin, ettei palveluverkon karsimista suunnitella.

– Asiakkaan ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Tilinumerot säilyvät ennallaan, lainat säilyvät ennallaan, kortit ennallaan, ehdot entisellään, Jussi Huttunen sanoi.

Uusi pankki syntyisi muuttuneeseen toimintaympäristöön.

– Asiakaskäyttäytyminen on voimakkaasti muuttunut parin viime vuoden aikana. Mobiilin käyttö on kasvanut yli 30 prosenttia. Lähes kaikki asuntolainahakemukset tulevat tänä päivänä digitaalisten kanavien kautta, sijoitusrahastojen myynti on siirtynyt isolta osaltaan jo sähköisiin kanaviin, Mauri Molander kertoi.

Lainaneuvotteluistakin OP:ssa käydään etänä jo yli 52 prosenttia.

– Tämä ei poista sitä, että myös jatkossa tarvitaan ihmisiä ja työvoimaa hoitamaan asiakastilanteita, Molander sanoi.

Työpaikkoja toimitusjohtajat itse asiassa lupailivat tiedotustilaisuudessa lisää, sillä parempien palveluiden tuottamiseen tarvittaisiin enemmän käsipareja. Nykyiset noin tuhat työntekijää siirtyisivät uuteen pankkiin vanhoina työntekijöinä.

– Kun pankki kasvaa, se mahdollistaa myös henkilöstölle oman työn kehittämisen oman kiinnostuksen mukaan nykyistä erikoistuneisiinkin tehtäviin, Jussi Huttunen sanoi.

Uusi osuuspankki kattaisi koko Uudenmaan. Se olisi merkittävä toimija koko Suomen mittakaavassa.

– OP-ryhmän toiseksi suurin pankki OP Tampereen seutu on kooltaan noin kolmasosa nyt suunnitteilla olevan pankin asiakasliiketoiminnasta, Huttunen vertasi.

Hänen mukaansa Uudellamaalla on kasvun varaa.

Yhdistymisestä päättävät syksyllä kunkin osuuspankin edustajistot syksyllä. Uusi pankki aloittaisi vuoden 2022 aikana.