Espoolaiskauppias kertoo kauppaan tulleen jopa tappouhkauksia somessa levinneen videon jälkeen – "Toivoisin, että henkilökunnalle annettaisiin työrauha, eikä heitä maalitettaisi"

Videokohu: Pahoinpitely- ja näpistysepäilyä tutkivalle poliisille on toimitettu kaikki kuvamateriaali. K-kauppiaan mukaan tapaus on saanut poikkeuksellisen paljon huomiota.

Espoon K-market Vallikallion kauppias Ilkka Kärkkäinen vetoaa ihmisiin, jotta hänen kauppansa henkilökunta saisi työrauhan.

Lintuvaarassa sijaitseva K-market on joutunut kohun silmään, kun kaupassa viime lauantaina tapahtuneesta epäillystä pahoinpitelystä kuvattu video alkoi levitä sosiaalisessa mediassa.

Kärkkäinen kertoo, että kaupan henkilökunta on saanut toistuvia uhkauksia sekä puhelimitse että sosiaalisessa mediassa.

– Viimeksi tänä aamuna on tullut useita tappouhkauksia suoraan kauppaan. Lisäksi kaupan Facebook-sivulle tulee uhkauksia. Toivoisin, että henkilökunnalle annettaisiin työrauha, eikä heitä maalitettaisi somessa. Heillä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa, Kärkkäinen sanoi keskiviikkoaamuna Länsiväylä-lehdelle.

Häirikköasiakkaalle voi uusien ohjeiden mukaan antaa jopa varoituksen – huono käytös on lisääntynyt kaupoissa ja se kohdistuu myös henkilökuntaan: "Enemmän kuin aiemmin"

Somessa laajasti levinneellä videolla näkyy, miten kaupassa turvamyyjänä työskennellyt mies painoi kovin ottein myymälävarkaudesta epäilemänsä naisen lattialle.

Turvamyyjä on sekä myyjän että vartijan koulutuksen saanut henkilö, joita kaupat palkkaavat huolehtimaan henkilökunnan ja asiakkaiden turvallisuudesta.

Videolta käy ilmi, että sekä videon kuvannut mies että kaupassa ilmeisesti asiakkaan ollut nainen kehottivat turvamyyjää höllentämään otteitaan. Tilanne eskaloitui kuitenkin lopulta niin, että lattiaa vasten painettu nainen valitti hengitysvaikeuksia.

Länsi-Uusimaan poliisi kertoi tiistaina tutkivansa tapahtumia pahoinpitelynä ja näpistyksen yrityksenä. Poliisin mukaan esitutkinta on vasta alussa, ja poliisi aikoo kuulla osallisia lähiaikoina.

Samassa kaupassa tapahtui poliisin mukaan aiemmin lauantaina toinenkin epäilty pahoinpitely, jolla ei ole myöhempiin tapahtumiin.

Mies varasti usb-johdon, nainen "unohti" kaljat kassiinsa – Vantaan kaupoista viedään monenlaista tavaraa

Ilkka Kärkkäinen on pahoillaan tapahtuneesta. Hän huomauttaa, että pahoinpitelystä epäilty turvamyyjä ei työskennellyt K-kaupan työntekijänä, vaan kauppa oli ostanut hänen työpanoksensa.

Turvamyyjän työnantaja on vartiointiliike Etelä-Suomen Lisäturva. Yhtiön toimitusjohtaja Petri Toivanen pitää hänkin tapahtumaa valitettavana ja korostaa, että vastuu sen selvittämisestä on nyt poliisilla.

Toivasen mukaan somessa kiertävällä videolla eivät näy kaikki kaupassa sattuneet tapahtumat.

– Kaikki tapahtumiin liittyvät nauhat on annettu poliisille, ja me annamme apumme tapahtumien selvittämiseksi. Poliisi on se puolueeton instanssi, joka selvittää asian, Toivanen sanoi keskiviikkona.

Epäilty turvamyyjä ei ole Toivasen mukaan tällä hetkellä töissä.

Helsingin Uutiset ja Länsiväylä kuuluvat samaan Mediatalo Keskisuomalainen -konserniin.

Lähes 2 600 rikosta jätettiin viime vuonna tutkimatta Helsingissä tai tutkinta keskeytettiin – nämä ovat rikostyypit, joissa helpoimmin pääsee pälkähästä

Oikeus: Metroasemalla järjestyksenvalvojan kanssa painiskelu ja aseen laukaiseminen kaksi kertaa ei ollut tapon eikä törkeän pahoinpitelyn yritys – tuomioksi 1v8kk

"Ehdottomasti maan paras tarjonta" – Nämä ravintolat ja kaupat ovat Kalliossa vegaanien suosiossa

Sarjanäpistelijä puki vaatteita ylleen sovituskopissa ja yritti juosta kassojen ohi Tikkurilassa

Häiriköinti ja huumeet lisääntyneet Helsingin elokuvateattereissa – "Välillä on jouduttu pedagogisesti ojentamaan"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut